alphafreepress.gr / PLUS / Δεν βαρέθηκες το κλασσικό Cheesecake; Ώρα να τους στείλεις… αδιάβαστους!
PLUS

Δεν βαρέθηκες το κλασσικό Cheesecake; Ώρα να τους στείλεις… αδιάβαστους!

roasted-banana-cheesecake-cups

Cheesecake μπανάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

Μεταφέρουμε σε μία στρογγυλή φόρμα 27 εκ. διάμετρο με αποσπώμενη βάση.

Απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθεί η βάση την φόρμας και βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, τα φύλλα ζελατίνης και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό.

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το τυρί κρέμα, τις μπανάνες και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σπάσουν οι μπανάνες και ομογενοποιηθούν με το τυρί. Θέλουμε να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Στη συνέχεια, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη ζελατίνη μέσα στον χυμό για να μαλακώσει και βάζουμε όλο το μείγμα στο πολυμηχάνημα. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ώστε να κρυώσει καλά και να σφίξει η κρέμα.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια ενός κουταλιού ή κουτάλας για να μην σπάσει η επιφάνεια της κρέμας.

Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει το ζελέ.

Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.