Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / ΠΟΕΔΗΝ: Το υπουργείο Υγείας παίζει «κρυφτό» με τους τραυματίες
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Το υπουργείο Υγείας παίζει «κρυφτό» με τους τραυματίες

Σοβαρά λάθη και παραλείψεις καταλογίζει η ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας, σε ό,τι αφορά την υγειονομική διαχείριση της κρίσης με τις φονικές πυρκαγιές. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων καταγγέλλει «κρυφτούλι» σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νοσηλευόμενων εγκαυματιών στις ΜΕΘ «για να κρύψουν το μέγεθος της καταστροφής», τον αριθμό των νεκρών […]

Σοβαρά λάθη και παραλείψεις καταλογίζει η ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας, σε ό,τι αφορά την υγειονομική διαχείριση της κρίσης με τις φονικές πυρκαγιές.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων καταγγέλλει «κρυφτούλι» σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νοσηλευόμενων εγκαυματιών στις ΜΕΘ «για να κρύψουν το μέγεθος της καταστροφής», τον αριθμό των νεκρών και την έλλειψη κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Σήμερα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 8 ασθενείς από τις φωτιές (Θριάσιο 1, ΚΑΤ 2, Ευαγγελισμός 5). Επίσης νοσηλεύονται 6 στη ΜΑΦ του Κέντρου Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου με πολύ σοβαρά εγκαύματα. Σύνολο 14. Κάποιοι σε κατάσταση μη αναστρέψιμη. Σε ΜΕΘ στην αρχή νοσηλευόταν 11 ασθενείς. Έφυγαν πάνω από 10 συνεχίζουν όμως να νοσηλεύονται 8», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Κάνοντας αναφορά στο χρονικό των διακομιδών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, η Ομοσπονδία επισημαίνει: «Πλην των νεκρών δεκάδες σοβαρά εγκαυματίες διακομίσθηκαν στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία της Αττικής και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής πριν συνεδριάσει το συντονιστικό της κυβέρνησης. Κρύφτηκαν, εξαφανίστηκαν τα βιβλία καταγραφής συμβάντων εκείνη τη νύκτα από τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας που υποδέχθηκαν τους εγκαυματίες. Γιατί;». Επιπλέον, καταγγέλλει ότι η αποκατάσταση των εγκαυματιών στο Θριάσιο γίνεται με χειροκίνητο δερμοτόμο και συμπληρώνει ότι «έφριξαν οι Αυστραλοί γιατροί που ετοιμάζονται να δωρίσουν σύγχρονο δερμοτόμο».

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΕΔΗΝ: Ο πρώτος νεκρός έφτασε στο Σισμανόγλειο στις 23.03 (pic)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις