Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι λέτε σήμερα να φτιάξουμε παγωτό μιλφέιγ;
PLUS

Τι λέτε σήμερα να φτιάξουμε παγωτό μιλφέιγ;

Αν έχετε χύμα παγωτό στο ψυγείο, απολαύστε το διαφορετικά! Φτιάξτε αυτό το τέλειο και πανεύκολο επιδόρπιο σε κάθε περίσταση από την Αργυρώ! Υλικά Συνταγής 1 φύλλο σφολιάτας 250 γραμ. παγωτό στρατσιατέλα ζάχαρη άχνη κακάο Εκτέλεση Ξεκινάμε το παγωτό μιλφέιγ, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 220ο C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα, απλώνουμε τη σφολιάτα στο ταψί […]

Millefeuille

Αν έχετε χύμα παγωτό στο ψυγείο, απολαύστε το διαφορετικά! Φτιάξτε αυτό το τέλειο και πανεύκολο επιδόρπιο σε κάθε περίσταση από την Αργυρώ!

Υλικά Συνταγής

1 φύλλο σφολιάτας

250 γραμ. παγωτό στρατσιατέλα

ζάχαρη άχνη

κακάο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το παγωτό μιλφέιγ, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 220ο C στον αέρα.

Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα, απλώνουμε τη σφολιάτα στο ταψί και την τρυπάμε παντού με πιρούνι. Ψήνουμε για 10-15′ να ροδίσει. Την αναποδογυρίζουμε και την πατάμε να ξεφουσκώσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ περίπου έως ότου ροδίσει καλά και γίνει τραγανή . Την αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσει.

Με μεγάλο κουτάλι παγωτού, παίρνουμε μπάλες παγωτό και τις ακουμπάμε σε δισκάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξουν καλά.

Σπάμε σε κομμάτια την σφολιάτα και κυλάμε μέσα τις παγωμένες μπάλες παγωτού να κολλήσουν σφολιάτα. Τις βάζουμε σε πιάτο, ρίχνουμε τρίμματα σφολιάτας και άχνη ζάχαρη. Γαρνίρουμε με κακάο ή σιρόπι σοκολάτα.

Δείτε ακόμη:

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας σε χρόνο dt και μάλιστα χωρίς αλεύρι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις