Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτοψία στο Μάτι – Ψάχνουν τα λάθη στον συντονισμό «Θα ακολουθήσουν διώξεις»
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία στο Μάτι – Ψάχνουν τα λάθη στον συντονισμό «Θα ακολουθήσουν διώξεις»

Αυτοψία στα καμένα στην περιοχή Μάτι πραγματοποίησαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, οι οποίοι εποπτεύουν τις έρευνες για τις πληγείσες περιοχές. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ η αυτοψία πραγματοποιήθηκε πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, έτσι ώστε οι εισαγγελείς να σχηματίσουν ιδία άποψη για την περιοχή και για τις συνθήκες κάτω από τις […]

Καμένα αυτοκίνητα στο Μάτι

Αυτοψία στα καμένα στην περιοχή Μάτι πραγματοποίησαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, οι οποίοι εποπτεύουν τις έρευνες για τις πληγείσες περιοχές.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ η αυτοψία πραγματοποιήθηκε πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, έτσι ώστε οι εισαγγελείς να σχηματίσουν ιδία άποψη για την περιοχή και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία που άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο επιτόπιος έλεγχος κράτησε πάνω από 6 ώρες, ενώ η εισαγγελική έρευνα, δεν θα μείνει μόνο στα αίτια της φωτιάς η τις πολεοδομικές παραβάσεις που δεν επέτρεψαν σε δεκάδες ανθρώπους να μπορέσουν να σωθούν καταφεύγοντας στην θάλασσα, αλλά στρέφεται και στην αναζήτηση των ευθυνών που βαραίνουν τους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, τόσο όσον αφορά τον χρόνο της αντίδρασης τους αλλά και για πράξεις και παραλείψεις στα τραγικά γεγονότα.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα στην οποία καθημερινώς καταθέτουν πολλοί μάρτυρες στρέφεται πρωτίστως στην αναζήτηση ευθυνών στις κρατικές υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη των γεγονότων.

Δηλαδή Πυροσβεστική και Ελληνική Αστυνομία και για το λόγο αυτό έχουν ζητηθεί όλες οι συνομιλίες τις κρίσιμες ώρες της καταστροφής μεταξύ στελεχών του πυροσβεστικού σώματος αλλά και οι συνομιλίες στελεχών της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα οι έρευνες στρέφονται στην αναζήτηση ευθυνών σε αυτοδικοικητικούς παράγοντες και ειδικά σε παράγοντες της Περιφέρειας που είχαν και νομικά την ευθύνη να διατάξουν εκκένωση, ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε ακόμα:

οικόπεδο-στο-Μάτι

Η ανατριχιαστική μαρτυρία του τελευταίου ανθρώπου που σώθηκε από το οικόπεδο της «κόλασης» (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις