Αθήνα

°C

Παρασκευή

23

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι. Ο ίδιος επισκέφθηκε το πρωί τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή. Πρόκειται για την τέταρτη παραίτηση μετά την καταστροφική πυρκαγιά και την τραγωδία στο Μάτι, όπου οι νεκροί έχουν ήδη φθάσει […]

kapakis giannis

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Ο ίδιος επισκέφθηκε το πρωί τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή.

Πρόκειται για την τέταρτη παραίτηση μετά την καταστροφική πυρκαγιά και την τραγωδία στο Μάτι, όπου οι νεκροί έχουν ήδη φθάσει τους 91.

Καθήκοντα ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ταφύλλης.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη παραιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενώ χθες αντικαταστάθηκαν οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Τσουβάλας και Σωτήρης Τερζούδης από τους αντιστράτηγους Αριστείδη Ανδρικόπουλο και Βασίλειο Ματθαιόπουλο αντίστοιχα.

Ποιος είναι ο Γιάννης Καπάκης 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας το βιογραφικό του κ. Καπάκη είναι το ακόλουθο.

Ο Γιάννης Καπάκης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1958.

Υπηρέτησε ως αξιωματικός στο Πυροσβεστικό Σώμα από το οποίο αφυπηρέτησε το 2013.

Για το μεγαλύτερο διάστημα της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, σε διάφορες θέσεις, όπως του Υπευθύνου Έκδοσης του Περιοδικού «Πυροσβεστική Επιθεώρηση» και του Διευθυντή Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, με παράλληλα καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του Σώματος.

Επίσης, έχει υπηρετήσει στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (Ε.Μ.Α.Κ.), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ως Διοικητής της Π.Υ. Ερμούπολης, έχοντας την ευθύνη της πυροπροστασίας των Κυκλάδων.

Είναι Εμπειρογνώμονας του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επί σειρά ετών δίδαξε στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ενώ υπήρξε εκπαιδευτής και στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στη θεματική ενότητα «Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών».

Είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ενώ επίσης έχει σπουδάσει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το ίδιο Τμήμα έλαβε και τον μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) «Κράτος και Δημόσια Πολιτική», ενώ η διπλωματική του εργασία είχε ως θέμα «Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών – Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα».

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκπαιδεύσεων, σεμιναρίων και ασκήσεων του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πριν συνταξιοδοτηθεί, φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ε.Θ.Α.).

Είναι γνώστης της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας.

Το Μάρτιο του 2014 ίδρυσε τη Δημοτική Κίνηση «Άνδρος της Ζωής μας» και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου.

Από τις 22 Οκτωβρίου 2015 ασκεί καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε ακόμη:

Αλέξης Τσίπρας

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κυβερνώντες: Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις