Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Melancholy»: Ο αβάσταχτος πόνος του να χάνεις το παιδί σου (pics)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Melancholy»: Ο αβάσταχτος πόνος του να χάνεις το παιδί σου (pics)

Όλα μπορεί να ξεπεραστούν. Όλα, εκτός από ένα. Το να «φεύγει» το παιδί πριν από τον γονιό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το σπλάχνο σου. Είναι αφόρητος, σε τσακίζει. Αυτές τις μέρες που η Ελλάδα κλαίει, πολλές φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Μία, συγκλονίζει. Αυτό το γλυπτό αποτυπώνει με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο […]

Λούτρινο αρκουδάκι στο παράθυρο

Όλα μπορεί να ξεπεραστούν. Όλα, εκτός από ένα. Το να «φεύγει» το παιδί πριν από τον γονιό.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το σπλάχνο σου.

Είναι αφόρητος, σε τσακίζει. Αυτές τις μέρες που η Ελλάδα κλαίει, πολλές φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Μία, συγκλονίζει.

Αυτό το γλυπτό αποτυπώνει με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο τη βαθιά θλίψη και το απέραντο κενό που νιώθει ένας γονιός που πενθεί για το παιδί του.

Η φωτογραφία στα social media έχει κεντρίσει την προσοχή όλων καθώς η χώρα μας βιώνει μία ανείπωτη τραγωδία μετά τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική.

Πρόκειται για δημιουργία του Albert György  – Ginevra, η οποία έγινε γνωστή ως «Κενό στην Ψυχή», η επίσημη ονομασία της, όμως, είναι «Melancholy».

Βρίσκεται από το 2012 σε κεντρικό δρόμο της Γένεβας στη Σουηδία και σκοπό έχει να παρουσιάσει τη ματαιότητα στη ζωή ενός γονιού που έχει χάσει το παιδί του.

Χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, λέγεται πως ο Albert έχοντας βιώσει αυτή τη φρικτή εμπειρία θέλησε να τη «μεταφράσει» σε τέχνη με τη δημιουργία ενός γλυπτού – γροθιά στο στομάχι. 

Στο έργο απεικονίζεται η φιγούρα ενός ανθρώπου του οποίου το φύλο δεν ξεκαθαρίζεται.

Ο άνθρωπος βρίσκεται καθισμένος σε ένα παγκάκι, με τα χέρια σταυρωμένα πάνω στα γόνατά του, τους ώμους κυρτούς και το κεφάλι σκυμμένο.

Ένα τεράστιο κενό στο άνω μισό του σώματός του, παρουσιάζει το κενό της ψυχής ενός γονιού που δεν έχει πια κοντά του το παιδί που έφερε στον κόσμο. 

Οι νεκροί στη χώρα μας δεκάδες, ανάμεσά τους παιδιά.

Παιδιά που δυστυχώς αποτύχαμε να προστατεύσουμε…

Δείτε ακόμη:

Για όσους χάθηκαν στις φλόγες κι όσους έμειναν πίσω: Το ανατριχιαστικό τραγούδι της Μαρίας Βούλγαρη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις