Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδινε εντολή να μην κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδινε εντολή να μην κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα

Τα γραπτά μένουν και τώρα, που οι κυβερνώντες ρίχνουν το μπαλάκι στους κατοίκους που έχτιζαν αυθαίρετα, βγαίνουν στην επιφάνεια. Χαρακτηριστική η προκλητική συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στο BBC, στην οποία ανέφερε πως είναι καιρός να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι τα αυθαίρετα απειλούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χρόνια φώναζε να μην γίνουν […]

tsipras

Τα γραπτά μένουν και τώρα, που οι κυβερνώντες ρίχνουν το μπαλάκι στους κατοίκους που έχτιζαν αυθαίρετα, βγαίνουν στην επιφάνεια.

Χαρακτηριστική η προκλητική συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στο BBC, στην οποία ανέφερε πως είναι καιρός να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι τα αυθαίρετα απειλούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, χρόνια φώναζε να μην γίνουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Ας θυμηθούμε λίγο…

“Απετράπησαν οι κατεδαφίσεις στα Περιβολάκια Ραφήνας” έγραφε η Αυγή στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 “μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, του δήμαρχου Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη καθώς και του αντιπεριφερειάρχη (της Δούρου) Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου”.

Η συνομιλία του Γ. Πάντζα με Εισαγγελέα, τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Ραφήνα.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε αναστολή των κατεδαφίσεων του αυθαιρέτων.

Η εντολή Κουρουμπλή να μη γίνουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Ραφήνα και η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής (της Δούρου).

Το 2015, ως υπουργός Εσωτερικών, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ζητούσε την προσωρινή αναστολή του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στη Ραφήνα.

Ο κ. Κουρουμπλής προχώρησε στην κίνηση αυτή λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο αιτήματος του δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί πέριξ των υπό κατεδάφιση κτισμάτων στην περιοχή Περιβολάκια, με αιτιολογικό την αποφυγή φαινομένων που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα, των παρευρισκομένων πολιτών.

Η επιχείρηση κατεδάφισης ακινήτων στην περιοχή της Ραφήνας βρέθηκε αντιμέτωπη με την κινητοποίηση των κατοίκων, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής επέμεινε στον προγραμματισμό της όπως έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από παλαιότερες κυβερνήσεις, παρά την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών.

Ο κ. Κουρουμπλής συμφώνησε στην προσωρινή λύση της αναστολής, μετά από την ενημέρωση που είχε από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής την περασμένη Παρασκευή, στην πρώτη προσπάθεια κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

To έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής που πρότεινε αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων:

Κι όμως, τώρα μιλάνε…

Δείτε ακόμη:

Πρόκληση Καμμένου για την τραγωδία: Καταπατήσατε τον νόμο, καιρός να καταλάβετε (vid)

Πώς να νομιμοποιήσεις αυθαίρετο στο Μάτι: Μάθημα, από τον Σπίρτζη (video)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις