Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δασική έκταση του Δημοσίου το οικόπεδο της φρίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Δασική έκταση του Δημοσίου το οικόπεδο της φρίκης

«Διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση», που έχει κριθεί υπέρ του Δημοσίου, είναι το οικόπεδο στο οποίο βρήκαν τον θάνατο 27 άνθρωποι στη φονική πυρκαγιά, στο Μάτι. Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος στο συγκεκριμένο οικόπεδο απαγορεύεται η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας, καθώς είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων. Επιπλέον, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής […]

«Διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση», που έχει κριθεί υπέρ του Δημοσίου, είναι το οικόπεδο στο οποίο βρήκαν τον θάνατο 27 άνθρωποι στη φονική πυρκαγιά, στο Μάτι.

Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος στο συγκεκριμένο οικόπεδο απαγορεύεται η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας, καθώς είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων.

Επιπλέον, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός η έκταση αυτή έχει αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν τακτοποιηθεί με κανένα νόμο από τους ισχύοντες από το 1977. Επίσης, έχει παραβεί τη νομοθεσία του 1337/83 νόμου Τρίτση περί περιφράξεων σε απόσταση 500 μέτρων από τον Αιγιαλό, και μάλιστα έχει περιτοιχίσει και τη δημόσια ζώνη μεταξύ του αιγιαλού και παραλίας.

Το ΥΠΕΝ έχει ζητήσει έλεγχο για τις ενέργειες της υπηρεσίας δόμησης ως προς την παράβαση του άρθρου 23 του 1337/83.

Παράλληλα, διέψευσε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νομιμοποίηση αυθαιρέτων στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Υπογράμμισε, δε, ότι δεν επιτρέπεται τακτοποίηση αυθαιρέτου σε προστατευόμενες περιοχές, αιγιαλούς κλπ.

Διαβάστε ακόμα:

psinakis-dourou-660x300

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις