Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δραματική αύξηση στους νεκρούς λόγω καύσωνα
ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική αύξηση στους νεκρούς λόγω καύσωνα

Δραματική αναμένεται να είναι η αύξηση στους θανάτους λόγω καύσωνα, μέχρι το 2080, σύμφωνα με νέα έρευνα. Αυτό θα συμβεί αν οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής δεν καταφέρουν να λάβουν ελαφρυντικά- για το κλίμα- μέτρα και να υιοθετήσουν αποτελεσματικές πολιτικές στον τομέα της υγείας. Οι θάνατοι από την υπερβολική ζέστη θα μπορούσαν να καταγράψουν […]

Δραματική αναμένεται να είναι η αύξηση στους θανάτους λόγω καύσωνα, μέχρι το 2080, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αυτό θα συμβεί αν οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής δεν καταφέρουν να λάβουν ελαφρυντικά- για το κλίμα- μέτρα και να υιοθετήσουν αποτελεσματικές πολιτικές στον τομέα της υγείας.

Οι θάνατοι από την υπερβολική ζέστη θα μπορούσαν να καταγράψουν κατακόρυφη άνοδο στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές, όπως καταδεικνύει η μελέτη, ενώ ακολουθούν η Αυστραλία, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS Medicine, κρίνεται απαραίτητη η λήψη μέτρων για την άμβλυνση της κατάστασης.

Στόχος η μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς οι χαμηλότερες εκπομπές αερίων συνδέονται με λιγότερους θανάτους εξαιτίας του καύσωνα.

Οι ερευνητές λένε πως ελπίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης τους θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους να σχεδιάσουν στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τα ευρήματα «επομένως, πρέπει να ερμηνευθούν ως ενδεχόμενες επιπτώσεις βάσει υποθετικών σεναρίων και όχι ως προβλέψεις του μέλλοντος».

Διαβάστε ακόμα:

SOS από τους επιστήμονες: Πρέπει να προσαρμοστούμε στην κλιματική αλλαγή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις