Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πριν ή μετά; Πότε πρέπει να αλατίσεις το κρέας
PLUS

Πριν ή μετά; Πότε πρέπει να αλατίσεις το κρέας

Οι περισσότεροι ψήστες συμφωνούν Αλατίζουμε προς το τέλος του ψησίματος ή μετά από αυτό, γιατί το αλάτι «τραβάει» τα υγρά του κρέατος και το στεγνώνει. Αν όμως τρώμε το μοσχάρι από ελαφρώς έως μετρίως ψημένο, μπορούμε να το αλατίσουμε από πριν, καθώς έτσι θα νοστιμίσει σε βάθος, ενώ το ελαφρύ ψήσιμο θα διασφαλίσει το ζουμερό […]

Πότε αλατίζω το κρέας

Οι περισσότεροι ψήστες συμφωνούν

Αλατίζουμε προς το τέλος του ψησίματος ή μετά από αυτό, γιατί το αλάτι «τραβάει» τα υγρά του κρέατος και το στεγνώνει.

Αν όμως τρώμε το μοσχάρι από ελαφρώς έως μετρίως ψημένο, μπορούμε να το αλατίσουμε από πριν, καθώς έτσι θα νοστιμίσει σε βάθος, ενώ το ελαφρύ ψήσιμο θα διασφαλίσει το ζουμερό αποτέλεσμα.

TIP

Προμηθευόμαστε χοντρό θαλασσινό αλάτι ή την -πιο ακριβή- αφρίνα (ανθός αλατιού, fleur de sel), για να δώσουμε μια φίνα αλμυρή νότα και εξαιρετική γεύση στα ψητά μας.

Επίσης, αναζητάμε στην αγορά σπέσιαλ αλάτια: καπνιστά, έγχρωμα ορυκτά με ήπια μεταλλικότητα και με ιδιαίτερα αρώματα και τόνους στη γεύση, αναμεμειγμένα με αρωματικά.

Δείτε ακόμη: 

Ένα πανέξυπνο φυσικό tip για να συντηρήσετε το κρέας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις