Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ευθεία επίθεση από το Reuters – «Αλαζονεία» από την κυβέρνηση
ΚΟΣΜΟΣ

Ευθεία επίθεση από το Reuters – «Αλαζονεία» από την κυβέρνηση

Στην έλλειψη μιας «συγγνώμης» ή μιας «παραίτησης» από μέρους της κυβέρνησης εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 87 ατόμων, στην Ανατολική Αττική, αναφέρεται σε δημοσίευμα του το Reuters. Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, η αντιπολίτευση της Ελλάδας κατηγόρησε την κυβέρνηση την Παρασκευή για αλαζονεία και μια απόλυτη αποτυχία να προστατεύσει τις […]

Στην έλλειψη μιας «συγγνώμης» ή μιας «παραίτησης» από μέρους της κυβέρνησης εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 87 ατόμων, στην Ανατολική Αττική, αναφέρεται σε δημοσίευμα του το Reuters.

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, η αντιπολίτευση της Ελλάδας κατηγόρησε την κυβέρνηση την Παρασκευή για αλαζονεία και μια απόλυτη αποτυχία να προστατεύσει τις ζωές, απαντώντας σε μια καταστροφική πυρκαγιά, με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα σχετικά με το πώς πέθαναν τουλάχιστον 86 άτομα στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής.

Λουλούδια έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Μόσχα

Οι επιζώντες μιας από τις χειρότερες καταστροφές στην Ελλάδα επιτέθηκαν ήδη σε έναν υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης όταν επισκέφθηκε χθες την περιοχή, τονίζει το Reuters.

«Σήμερα όμως έληξε επίσημα το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την αντιπολίτευση να προχωρά αμέσως στην επίθεση».

Και συνεχίζει: «Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, επέκρινε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες βράδυ η κυβέρνηση, όπου δεν ακούστηκε ούτε μία «συγνώμη»».

Η Κομισιόν «νίπτει τας χείρας» της

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα στελέχη της κυβέρνησης όπως τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Τόσκα, ο οποίος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως η κυβέρνηση υποψιάζεται ότι κρύβονται εμπρηστές πίσω από την πυρκαγιά της Δευτέρας, που παγίδευσε δεκάδες ανθρώπους στα αυτοκίνητά τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Η αριστερά κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος για εκκένωση επειδή η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα.

Ωστόσο, αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις από την Νέα Δημοκρατία, καθώς ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παγιδεύτηκαν οι άνθρωποι συσσωρεύονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις