Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απόλυτη φρίκη: Πτώματα στη μέση του δρόμου, καμμένα αυτοκίνητα παντού
ΕΛΛΑΔΑ

Απόλυτη φρίκη: Πτώματα στη μέση του δρόμου, καμμένα αυτοκίνητα παντού

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε την απόλυτη φρίκη Ο εφιάλτης για τους διασώστες, που πρώτοι αντίκρισαν τις εικόνες, δεν περιγράφεται.  Ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά στην ανατολική Αττική έχει φτάσει πλέον τους 54. 30 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο Κόκκινο Λιμανάκι. Όπως αποκαλύπτεται πρόκειται για μόνιμους κατοίκους της περιοχής και παραθεριστές οι οποίοι εγκλωβίστηκαν […]

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε την απόλυτη φρίκη

Ο εφιάλτης για τους διασώστες, που πρώτοι αντίκρισαν τις εικόνες, δεν περιγράφεται.

 Ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά στην ανατολική Αττική έχει φτάσει πλέον τους 54.

30 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Όπως αποκαλύπτεται πρόκειται για μόνιμους κατοίκους της περιοχής και παραθεριστές οι οποίοι εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την παραλία στο Κόκκινο Λιμανάκι, στην περιοχή Αργυρή Ακτή για να τους παραλάβουν τα πλοιάρια που από νωρίς επιχειρούσαν διασώσεις.

Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν τα κατάφεραν.

Δεκάδες ακόμα οι νεκροί – Βρέθηκαν αγκαλιασμένοι, ο ένας πάνω στον άλλο! (vid)

Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού εντόπισαν το πρωί στην περιοχή Αργυρή Ακτή στο Μάτι βρέθηκαν μπροστά σε μία συγκλονιστική εικόνα αντικρίζοντας 30 μέτρα από την παραλία σε ένα χωράφι 26 ανθρώπους νεκρούς, ενώ άλλοι τέσσερις βρέθηκαν στο δρόμο και σε ΙΧ.

Χαρακτηριστική για το φρικιαστικό θέαμα που αντίκρισαν το πρωί ο επικεφαλής διασώστης του Ερυθρού Σταυρού το πρωί, είναι η περιγραφή του Βασίλη Ανδριόπουλου

«Τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίσαμε τον πρώτο άνθρωπο. Είδαμε καμμένα αυτοκίνητα με τα κλειδιά πάνω, με ανοιχτές τις πόρτες και αμέσως καταλάβαμε ότι θα υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τα ξημερώματα είχαμε την εικόνα για το μέγεθος της τραγωδίας. Ανάμεσα σε δύο σπίτια, σε ένα χωράφι 300 τετραγωνικών μέτρων, 26 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Ανάμεσά τους δυστυχώς και μικρά παιδιά. Οικογένειες που αναζήτησαν την λύτρωση, προσπάθησαν να διαφύγουν και δυστυχώς βρήκαν τον θάνατο».

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Στο δρόμο, υπάρχουν πτώματα ανθρώπων που δεν κατάφεραν να σώσουν τη ζωή τους.

Οι κάτοικοι ανήμποροι να αντιδράσουν κινήθηκαν από το ένστικτο και σώθηκαν αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Τόσο οι τοπικοί άρχοντες όσο και η κεντρική διοίκηση ο λεγόμενος και κρατικός μηχανισμός φάνηκε ότι δεν είχαν κανέναν σχεδιασμό.

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, έτρεχαν να σωθούν, έπεφταν ακόμα και στην θάλασσα. Η πυροσβεστική έκανε την πρώτη επίσημη ενημέρωση σχεδόν εννέα ώρες μετά. Η έννοια των υπουργών ήταν να αφήσουν να εννοηθεί ότι οι φωτιές αυτές δεν ήταν τυχαίες.

Οι εικόνες “τρυπούν” το στομάχι:

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις