Αθήνα

°C

Κυριακή

20

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Χαστούκι” από το ΔΝΤ, λίγο πριν βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Χαστούκι” από το ΔΝΤ, λίγο πριν βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα

Για νέες μεταρρυθμίσεις κάνει λόγο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η πραγματικότητα όπως φαίνεται είναι πολύ σκληρή παρά τις πανηγυρικές ατάκες της κυβέρνησης. Έχουν μείνει κάποιες ημέρες για την «καθαρή έξοδο», αλλά το ΔΝΤ… βάζει φρένο στις ελπίδες. Το Ταμείο, σύμφωνα με την Καθημερινή, κάλεσε την Αθήνα να διατηρήσει τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις και μετά την έξοδό […]

Για νέες μεταρρυθμίσεις κάνει λόγο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η πραγματικότητα όπως φαίνεται είναι πολύ σκληρή παρά τις πανηγυρικές ατάκες της κυβέρνησης.

Έχουν μείνει κάποιες ημέρες για την «καθαρή έξοδο», αλλά το ΔΝΤ… βάζει φρένο στις ελπίδες.

Το Ταμείο, σύμφωνα με την Καθημερινή, κάλεσε την Αθήνα να διατηρήσει τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις και μετά την έξοδό της από τα μνημόνια τον Αύγουστο.

Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει και σε νέες μεταρρυθμίσεις.

Αναδρομικά έως και 466 ευρώ στις επικουρικές

Σε πρόσφατη έκθεσή του το Ταμείο υπογραμμίζει ότι οι νέες μεταρρυθμίσεις αφορούν τόσο τα εργασιακά όσο και τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ επιθυμεί η Ελλάδα να διατηρήσει τις αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι πρέπει να προχωρήσουν και οι μεταρρυθμίσεις στις ομαδικές απολύσεις, ώστε η Ελλάδα να συμβαδίζει με τις καλύτερες πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιμένει δε, στην απελευθέρωση των ορισμένων επαγγελμάτων, όπως μηχανικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων κ.α., την απελευθέρωση της αγοράς οικοδομικών υλικών αλλά και στην εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, με άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές.

Μεταξύ άλλων, το Ταμείο επιθυμεί και την πλήρη εφαρμογή της μεταρρύθμισης για τη διευκόλυνση της αδειοδότησης νέων επενδύσεων, και σε αυτό το πλαίσιο ζητεί την οριστικοποίηση της νομοθεσίας για τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

Αυτό σημαίνει πως άμεσα, θα ανακοινωθούν και νέα μέτρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις