Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς, κρύβεται σε σπίτι 1 εκατ.! (pics)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς, κρύβεται σε σπίτι 1 εκατ.! (pics)

Δεν μπορεί να το διανοηθεί ο μέσος Έλληνας. Η ευνοϊκή μεταχείριση της κυβέρνησης στο πρόσωπο της τέως αναπληρώτριας υπουργού Απασχόλησης και πάμπλουτης Ράνιας Αντωνοπούλου πραγματικά εξοργίζει. Μετά τον σάλο όταν αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου 1000 ευρώ το μήνα για το διαμέρισμα που διέμενε στο Κολωνάκι, διορίστηκε στη θέση της μονίμου αντιπροσώπου της χώρας στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ στο Παρίσι. «Προαγωγή […]

Δεν μπορεί να το διανοηθεί ο μέσος Έλληνας.

Η ευνοϊκή μεταχείριση της κυβέρνησης στο πρόσωπο της τέως αναπληρώτριας υπουργού Απασχόλησης και πάμπλουτης Ράνιας Αντωνοπούλου πραγματικά εξοργίζει.

Μετά τον σάλο όταν αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου 1000 ευρώ το μήνα για το διαμέρισμα που διέμενε στο Κολωνάκι, διορίστηκε στη θέση της μονίμου αντιπροσώπου της χώρας στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

«Προαγωγή και αύξηση» για την Ράνια Αντωνοπούλου

Εκτός αυτού, πήρε και το ποσό 13.221,06 ευρώ για την εγκατάσταση της στα νέα της καθήκοντα.

Το σπίτι στο Κολωνάκι

Το υπουργείο Οικονομίας στο οποίο προϊστάμενος ήταν ο σύντροφος της κ. Παπαδημητρίου και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 13.221,06 ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασης, «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ».

ΝΔ: «Μας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα!»

Η κυρία Αντωνοπούλου παραιτήθηκε από αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από την αποκάλυψη ότι λάμβανε 1.000 ευρώ μηνιαίως ως επίδομα ενοικίου για το διαμέρισμα στο Κολωνάκι, όπου ζούσε με τον σύζυγό της Δημήτρη Παπαδημητρίου, που επίσης παραιτήθηκε την ίδια περίοδο από υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Τότε, η χορήγηση του επιδόματος μπορεί να ήταν νόμιμη, στηριζόμενη σε άρθρο που εισχώρησε στο νόμο 4336/2015, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο , και που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, κρίθηκε από πολλούς ως μη ηθική.

Spiegel: Η Αντωνοπούλου εκθέτει τον Τσίπρα- Ανήθικη η χρήση του νόμου σε αυτές τις εποχές

Με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο άνω των 3εκατ. δολαρίων, καταθέσεις 500.000 δολαρίων και ετήσια εισοδήματα 540.000 δολαρίων, το πιο πλούσιο ζευγάρι της τότε κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, τι χρειαζόταν τα 1000 ευρώ;

Σήμερα, η αποκάλυψη ότι μόνο η μεταφορά της οικοσκευής, των εισιτηρίων και των εξόδων εγκατάστασης της κυρίας Αντωνοπούλου στο Παρίσι, στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους 13.221 ευρώ, δηλαδή 13 φορές το επίδομα ενοικίου για το οποίο παραιτήθηκε πέντε μήνες πριν, προκάλεσε νέα πολιτική και κοινωνική θύελλα.

Οργή στο Twitter για το επίδομα στην… αριστερή Αντωνοπούλου

«Mας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα» έγραψε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ., σχολιάζοντας παράλληλα και την τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Ο κ.Ζουράρις είχε παραιτηθεί ένα μήνα νωρίτερα από την κυρία Αντωνοπούλου, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τον οχετό κατά Ολυμπιακού και Άρη που εξαπέλυσε από μικρόφωνου σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Κι αν στο Κολωνάκι το ζεύγος Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου έμενε στο ενοίκιο λαμβάνοντας μάλιστα κρατική επιδότηση, στο Μανχάταν, την πιο πολυτελή συνοικία της Νέας Υόρκης, έχει ιδιόκτητο διαμέρισμα. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 4ου ορόφου περίπου 110 τ.μ., στην οδό 45 Sutton Pl S, το οποίο αγόρασε το 2014 αντί του ποσού των 950.000 ευρώ.

Η θέα δεν παίζεται. Η κουζίνα είναι ανακαινισμένη με συσκευές από γρανίτη και ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ περνώντας ανάμεσα από τις λευκές πόρτες που είναι κατασκευασμένες στη Γαλλία, οδηγείσαι στην τραπεζαρία. Πλήρως ανακαινισμένη είναι και η αίθουσα καλλωπισμού ενώ το σπίτι διαθέτει και θυρωρό και μάλιστα υπάλληλο που φοράει στολή.

Τσίπρας: Άλλοι έχουν την ευθιξία να παραιτούνται και άλλοι κάνουν το Κινέζο (vid)

Το διαμέρισμα της Ράνιας Αντωνοπούλου και του συζύγου της Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι ένα από τα συνολικά 277 που έχει το κτίριο των 20 ορόφων.

Το ζεύγος Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου διαθέτει εξοχική κατοικία στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο, εμβαδού 300 τ.μ., με βοηθητικούς χώρους 180 τ.μ. και πισίνα 80 τ.μ., σε οικόπεδο 4.950 τ.μ

Και όλα αυτά, δεν θα ενοχλούσαν κανέναν αν όλοι αυτοί δεν είχαν σημαία το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, λαμβάνοντας παράλληλα ένα επίδομα που είναι άκρως αχρείαστο, αλλά «εξωπραγματικό» για εκατομμύρια Έλληνες που βρίσκονται σε απόγνωση.

Ένα επίδομα, που από ποιες τσέπες φεύγει; Ας μην το ξεχνάμε…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις