Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αξαρλιάν: 26 χρόνια, από μια “παράπλευρη απώλεια”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξαρλιάν: 26 χρόνια, από μια “παράπλευρη απώλεια”

26 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις 14 Ιουλίου 1992 όταν Θάνος Αξαρλιάν έπεσε νεκρός στη μέση του δρόμου. Μια τραγωδία, που δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς. Ο 20χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, από ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Η ρουκέτα σε ώρα μεγάλης αιχμής στόχευε τον τότε […]

26 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις 14 Ιουλίου 1992 όταν Θάνος Αξαρλιάν έπεσε νεκρός στη μέση του δρόμου. Μια τραγωδία, που δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς.

Ο 20χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής, από ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Η ρουκέτα σε ώρα μεγάλης αιχμής στόχευε τον τότε υπουργό Οικονομίας, Γιάννης Παλαιοκρασσά, που μόλις είχε επιβιβασθεί στη θωρακισμένη Mercedes για να φύγει από το υπουργείο. Λόγω της θωράκισης ο ίδιος και τα παιδιά του που επέβαιναν στο αυτοκίνητο γλίτωσαν, με ελαφρά τραύματα.

Ο θόρυβος της έκρηξης ακούστηκε  σε όλη το κέντρο της πρωτεύουσας, προκαλώντας πανικό.

Όλοι ούρλιαζαν και έτρεχαν να σωθούν. Μέσα στο σκηνικό τρόμου, μια εικόνα πάγωνε το αίμα. Ένας νεαρός, ο Θάνος Αξαρλιάν , κείτεται νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος, από θραύσματα της ρουκέτας. 

Άγνωστος τηλεφώνησε μετά από λίγες ώρες στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της«17 Νοέμβρη, εκφράζοντας την λύπη του για τον θάνατο του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν, τον οποίο  χαρακτήρισε «παράπλευρη απώλεια».

Ο καταδικασμένος για τρομοκρατικές ενέργειες  της 17 Ν  Βασίλης Τζωρτζάτος υποστήριξε αρκετά χρόνια αργότερα  ότι αυτός που πάτησε το τηλεχειριστήριο  παρότι υπήρχε κόσμος στον δρόμο, είπε στους υπόλοιπους ότι τον πίεζε η οικογένειά του «για να φύγουν για διακοπές» και ήθελε να τελειώνουν.

Τραγική φιγούρα όλα αυτά τα χρόνια η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν, η οποία πρωτοστάτησε στη μάχη για να νικηθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας η τρομοκρατία, ιδρύοντας τον σύλλογο θυμάτων τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν».

Δείτε ακόμη:

Κι άλλη αυτοκτονία συγκλονίζει την Κρήτη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις