Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Προσφυγικό: «Νίπτουν τας χείρας τους» – Μόνο η Ελλάδα είπε «ναι»
ΚΟΣΜΟΣ

Προσφυγικό: «Νίπτουν τας χείρας τους» – Μόνο η Ελλάδα είπε «ναι»

Προσφυγικό: Μόνο η Ελλάδα ανταποκρίνεται θετικά στο γερμανικό αίτημα για επαναπροωθήσεις προσφύγων, ενώ αρνητικές παραμένουν Αυστρία και Ιταλία, Αλβανία και ΠΓΔΜ. Σε συνεντεύξεις τους σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Spiegel-Online) και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας (Frankfurter Allgemeine Zeitung) διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα έχει την πρόθεση να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για τις […]

Προσφυγικό: Μόνο η Ελλάδα ανταποκρίνεται θετικά στο γερμανικό αίτημα για επαναπροωθήσεις προσφύγων, ενώ αρνητικές παραμένουν Αυστρία και Ιταλία, Αλβανία και ΠΓΔΜ.

Σε συνεντεύξεις τους σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Spiegel-Online) και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας (Frankfurter Allgemeine Zeitung) διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα έχει την πρόθεση να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων.

«Βουλιάζουν» τα νησιά από πρόσφυγες και μετανάστες

Μάλιστα ο κ. Βίτσας εξέφρασε την άποψη ενδεχόμενος η συμφωνία να κλείσει και πριν τα τέλη Ιουλίου.

Δεν τηρούν την ίδια στάση όλοι όμως, καθώς από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του κ. Ζεεχόφερ με τον Ιταλό ομόλογο Ματέο Σαλβίνι όσο και από τη συνάντηση Ζεεχόφερ, Σαλβίνι και του υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ σήμερα το πρωί πριν την έναρξη της Συνόδου δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό.

Κοτζιάς: Οι εντάσεις με την Τουρκία «συνοδεύονται» από εκατοντάδες πρόσφυγες

Την ίδια ώρα όμως Αλβανία και ΠΓΔΜ εκφράζονται αρνητικά. Σε συνέντευξη του στη Welt o υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικόλα Ντιμιτρόφ δηλώνει ότι για όσο διάστημα η χώρα του δεν είναι μέλος της ΕΕ δεν πρόκειται να αναλάβει «τέτοιο φορτίο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις