Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Εξηγήσεις» από την Κομισιόν για την… αλλαγή συνόρων
ΚΟΣΜΟΣ

«Εξηγήσεις» από την Κομισιόν για την… αλλαγή συνόρων

Διευκρινίσεις έσπευσε να δώσει η Κομισιόν μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας – Αλβανίας. «Παρεξηγήθηκαν» οι δηλώσεις του Επιτρόπου αρμόδιου για τη Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, ο οποίος σύμφωνα με την Κομισιόν «σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας». Προκλητική δήλωση για […]

Διευκρινίσεις έσπευσε να δώσει η Κομισιόν μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας – Αλβανίας.

«Παρεξηγήθηκαν» οι δηλώσεις του Επιτρόπου αρμόδιου για τη Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, ο οποίος σύμφωνα με την Κομισιόν «σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας».

Προκλητική δήλωση για αλλαγή συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κληθείς να διευκρινίσει σχετικές με το θέμα δηλώσεις του αρμοδίου για τη διεύρυνση επιτρόπου στο Λονδίνο, επισήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

Ο Ράμα χαίρεται για το Σκοπιανό και μιλά για τη συμφωνία Αλβανίας – Ελλάδας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις