Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Προκλητική δήλωση για αλλαγή συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκλητική δήλωση για αλλαγή συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας

Σε μια άκρως ύποπτη δήλωση σχετικά με την «αναδιάρθωρη συνόρων» Ελλάδας – Αλβανίας προέβη ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν. Μιλώντας για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια, με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χαν έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας». Ο Ράμα χαίρεται για το Σκοπιανό και μιλά για τη συμφωνία […]

Σε μια άκρως ύποπτη δήλωση σχετικά με την «αναδιάρθωρη συνόρων» Ελλάδας – Αλβανίας προέβη ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν.

Μιλώντας για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια, με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χαν έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας».

Ο Ράμα χαίρεται για το Σκοπιανό και μιλά για τη συμφωνία Αλβανίας – Ελλάδας

Σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν.

Οι Τσάμηδες της Αλβανίας ζητούν τη συγγνώμη της Ελλάδας για τη «γενοκτονία» εις βάρος τους

Με απλά λόγια, με τη δήλωσή του αυτή ο Ευρωπαίος επίτροπος προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις Κοτζιά-Τσίπρα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα ολοκληρωθούν, θα υπάρξει αλλαγή συνόρων.

Από την άλλη αφήνει πολλά περιθώρια να μην υπάρξει εν τέλει συμφωνία, ακριβώς λόγω αυτή της αναδιάρθρωσης των συνόρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις