Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκόπια: Ζήτημα χρόνου το «πράσινο φως» από το ΝΑΤΟ
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Ζήτημα χρόνου το «πράσινο φως» από το ΝΑΤΟ

Το «πράσινο φως» για να αρχίσει τις ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ περιμένει αυτή την εβδομάδα η ΠΓΔΜ, όπως ανέφερε, σχετικά, ο υπουργός Εξωτερικών της βαλκανικής χώρας, Νικόλα Ντιμιτρόφ. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων τόνισε στο πρακτορείο Ρόιτερς: «Έχουμε μεγάλες ελπίδες και πιστεύω πως όλα είναι καθ’ οδόν και θα πρέπει να συμβούν αυτή […]

Το «πράσινο φως» για να αρχίσει τις ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ περιμένει αυτή την εβδομάδα η ΠΓΔΜ, όπως ανέφερε, σχετικά, ο υπουργός Εξωτερικών της βαλκανικής χώρας, Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων τόνισε στο πρακτορείο Ρόιτερς: «Έχουμε μεγάλες ελπίδες και πιστεύω πως όλα είναι καθ’ οδόν και θα πρέπει να συμβούν αυτή την εβδομάδα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε ενταξιακές συνομιλίες», σημείωσε ο κ. Ντιμιτρόφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης για τα δυτικά Βαλκάνια, στο Λονδίνο.

Σκοπιανό: Νέο συλλαλητήριο με ιδιαίτερο συμβολισμό

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η συμμαχία είναι πιθανό να εγκρίνει τις ενταξιακές συνομιλίες στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως η πρόσφατη συμφωνία της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και τον τερματισμό μιας διένεξης δεκαετιών είναι «μια ιστορική συμφωνία που προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία» για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Σκοπιανό: Η συμφωνία αλλάζει τα βιβλία της Ιστορίας

Ωστόσο η αλλαγή του ονόματος δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και η συμφωνία εξακολουθεί να συναντά αντιστάσεις και στις δύο χώρες.

Το ΝΑΤΟ αρχίζει την Τετάρτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και ενώ η προσοχή επικεντρώνεται στις επικρίσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά της συμμαχίας, η ένταξη της ΠΓΔΜ βρίσκεται επίσης στην ατζέντα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις