Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Πότε σας συμφέρει και τι πρέπει να κάνετε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Πότε σας συμφέρει και τι πρέπει να κάνετε

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής εξέδωσε σήμερα την εγκύκλιο για τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας 2018. Τα αναλογικά τέλη αφορούν όσους επιθυμούν να προχωρήσουν σε άρσης ακινησίας ΙΧ οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας, για έναν ή τρεις μήνες ή για το υπόλοιπο του έτους 2018 καθώς και στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας. Η εφαρμογή μπαίνει σε […]

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής εξέδωσε σήμερα την εγκύκλιο για τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας 2018.

Τα αναλογικά τέλη αφορούν όσους επιθυμούν να προχωρήσουν σε άρσης ακινησίας ΙΧ οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας, για έναν ή τρεις μήνες ή για το υπόλοιπο του έτους 2018 καθώς και στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας.

Η εφαρμογή μπαίνει σε ισχύει αναδρομικά από 15/05/2018.

Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και οι τιμές των αυτοκινήτων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο δίνεται η δυνατότητα, εξαιρετικά για το έτος 2018, καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους, από ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, τα οποία είτε έχουν τεθεί από αυτούς σε εκούσια ακινησία, είτε βρίσκονται για άλλους λόγους σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας.

Στην περίπτωση ακινησίας, οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την διάρκεια κυκλοφορίας, και σύμφωνα με τις επιλογές που δίδονται στην εγκύκλιο.

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα πάρετε πίσω τις πινακίδες

Συγκεκριμένα:

–  Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας

–  Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας

– Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2018), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Η υποχρέωση καταβολής των αναλογικών τελών κυκλοφορίας, στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας υφίσταται, ανεξαρτήτως εάν ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος, στη συνέχεια επιλέξει να θέσει το όχημα σε εκούσια ακινησία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις