Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Ιερός πόλεμος» για την Τήνο
ΕΛΛΑΔΑ

«Ιερός πόλεμος» για την Τήνο

Σκληρή και αυστηρή είναι η νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας. Αφορμή στάθηκε το θέμα που προέκυψε με την καθαίρεση της διοικούσας επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού για τον Μητροπολίτη Άνθιμο (vid) «Είναι παράδοξο ότι όσοι αφαίρεσαν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου από τον […]

Σκληρή και αυστηρή είναι η νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Αφορμή στάθηκε το θέμα που προέκυψε με την καθαίρεση της διοικούσας επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού για τον Μητροπολίτη Άνθιμο (vid)

«Είναι παράδοξο ότι όσοι αφαίρεσαν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου από τον επιχώριο Μητροπολίτη κάνουν λόγο για Χούντα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για την τροπολογία που πέρασαν ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι επιχειρώντας να παρακάμψουν την ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ.

Ελληνική εκκλησία με βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς (vid)

«Η Χούντα είχε αποκεφαλίσει την εκλεγμένη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και το ίδιο έκαναν και αυτοί με την τροπολογία τους, αφού καθαίρεσαν την εκλεγμένη Διοικούσα Επιτροπή».

Και συνεχίζει: «Πάντως θα ήταν εντιμότερο οι… προοδευτικοί πολιτικοί, που ασχολούνται με τα παγκάρια των Ναών να μην δηλώνουν, τουλάχιστον, ότι τάσσονται ταυτοχρόνως υπέρ του χωρισμού Κράτους και Εκκλησίας».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις