Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ένα βρώμικο “παιχνίδι” στις πλάτες των συνταξιούχων
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ένα βρώμικο “παιχνίδι” στις πλάτες των συνταξιούχων

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις, με φόντο πάντα την… καθαρή έξοδο. Σε λιγότερο από έξι μήνες η κυβέρνηση θα κληθεί να κόψει συντάξεις για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η κυβέρνηση δεν λέει ευθέως πως θα έρθουν οι περικοπές, αλλά στήνει ένα άσχημο παιχνίδι στην […]

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις, με φόντο πάντα την… καθαρή έξοδο.

Σε λιγότερο από έξι μήνες η κυβέρνηση θα κληθεί να κόψει συντάξεις για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η κυβέρνηση δεν λέει ευθέως πως θα έρθουν οι περικοπές, αλλά στήνει ένα άσχημο παιχνίδι στην πλάτη τόσων ανθρώπων που υποφέρουν από τα μέτρα και αδυνατούν να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα

Τόσα χρόνια δουλειάς για να απολαύσουν τη σύνταξη στην τρίτη ηλικία, μοιάζουν σα να ναι εντελώς χαμένα!

Μήνυμα Μοσκοβισί για τα μνημόνια και την Ελλάδα

Από τη μία, έρχεται στην Αθήνα το ΔΝΤ και κόβει κάθε συζήτηση για ενδεχόμενη ακύρωση του ψηφισμένου μέτρου. Από την άλλη όμως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Π. Μοσκοβισί, ανοίγει παράθυρο για ακύρωση του μέτρου.

Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως δεν πρόκειται να ισχύσει το μέτρο ή στην καλύτερη περίπτωση πως είναι υπό διαπραγμάτευση. Στη γραμμή αυτή και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που ξέρει πολύ καλά την αλήθεια.

Επικουρικές: Με τις επόμενες συντάξεις τα αναδρομικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit πάντως από σοβαρά στελέχη της Κομισιόν και του ΔΝΤ δηλώνουν πως δύσκολα θα υπάρξει αναστολή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, διότι με τον τρόπο αυτό θα σταλεί ένα λάθος μήνυμα στις αγορές.

Σε μία περίοδο που χρειάζεται η χώρα έναν καλό βαθμό από αυτές, στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην κανονικότητα, δεν πρέπει να κάνει βιαστικές κινήσεις.

Έρχεται «σφαγή» στις συντάξεις – Μειώσεις μέχρι και 438 ευρώ!

Ο Μοσκοβισί ήθελε χθες να περάσει ένα μήνυμα από την Αθήνα αισιοδοξίας και να δείξει την στήριξή της στην κυβέρνηση.

Ωστόσο πηγές από τις Βρυξέλλες έλεγαν ότι σε αυτό που πρέπει να μείνουμε περισσότερο είναι οι ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν», που είπε ο Π. Μοσκοβισί και όχι το παράθυρο που έδειξε να ανοίγει για αναστολή παράταση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.

Κατρούγκαλος – Παπαχριστόπουλος: «Μπορεί και να μην μειωθούν οι συντάξεις»

Χαρακτηριστική ήταν η ευθεία ερώτηση του Κώστα Χατζηδάκη, ο οποίος απάντηση δεν πήρε, παρά μόνο αντιμετώπισε μια επιθετικότητα, σε μια προσπάθεια του Γάλλου να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ…

Τα «πήρε» με τον Χατζηδάκη ο Μοσκοβισί, αλλά ακόμη να απαντήσει…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις