Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η παραίτηση που θα «ρίξει» την Μέρκελ
ΚΟΣΜΟΣ

Η παραίτηση που θα «ρίξει» την Μέρκελ

Ραγδαίες είναι η εξελίξεις  στην Γερμανία μετά την αποκάλυψη που έφερε τριγμούς στην κυβέρνηση και «απειλεί» την Άνγκελα Μέρκελ. Ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζέεχοφερ, θέλει να παραιτηθεί λόγω προσφυγικού και η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Ο Χορστ Ζέεχοφερ δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί, θεωρώντας προφανώς μη ικανοποιητική την “ευρωπαϊκή λύση” για το […]

Ραγδαίες είναι η εξελίξεις  στην Γερμανία μετά την αποκάλυψη που έφερε τριγμούς στην κυβέρνηση και «απειλεί» την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζέεχοφερ, θέλει να παραιτηθεί λόγω προσφυγικού και η είδηση έσκασε σαν βόμβα.

Ο Χορστ Ζέεχοφερ δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί, θεωρώντας προφανώς μη ικανοποιητική την “ευρωπαϊκή λύση” για το προσφυγικό που επέτυχε ο καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Συμφωνία για το προσφυγικό, μια νίκη της Γερμανίας; Πίσω, σε μόλις 7 ημέρες

Αυτό φέρεται να έχει δηλώσει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο Μόναχο το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA.

Η ενδοκυβερνητική σύγκρουση για το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών στη Γερμανία οδεύει να μετατραπεί σε κυβερνητική κρίση, τρία χρόνια μετά την απόφαση που πήρε η καγκελάριος της χώρας Άγγελα Μέρκελ να άρει τις πύλες και η χώρα της να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο.

Τι ορίζει η συμφωνία για τους πρόσφυγες

Αν δεν εξευρεθεί συμβιβασμός , το βαυαρικό κόμμα δεν θα έχει πλέον άλλες επιλογές παρά είτε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ή να περάσει στην επίθεση. Ο υπουργός Εσωτερικών θα μπορούσε να επιβάλλει τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα με μονομερή του απόφαση. Αλλά η καγκελάριος στην περίπτωση αυτή θα καθαιρούσε τον υπουργό της, πράγμα που θα πυροδοτούσε την αποχώρηση της CSU από τον συνασπισμό και το τέλος της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», καθώς θα έχανε την πλειοψηφία των εδρών στην Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή.

Μπορίσοφ: Να κλείσουν αμέσως τα σύνορα της ΕΕ για μετανάστες

Αυτό θα σήμαινε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Εκτός εάν η καγκελάριος κατάφερνε να παραμείνει στην εξουσία για κάποιο καιρό, επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας με συμμάχους μόνο τους σοσιαλδημοκράτες, ή επικεφαλής μιας πιο ευρείας κυβέρνησης με τη συμμετοχή των Πρασίνων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις