Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αμάρυνθος: Η πολύκροτη υπόθεση στο Φεστιβάλ Αθηνών
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αμάρυνθος: Η πολύκροτη υπόθεση στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η Μάρθα Μπουζιούρη σκηνοθετεί το έργο “Αμάρυνθος”, εστιάζοντας στη φόρμα του θεάτρου ντοκιμαντέρ, με άξονα την εθνογραφική έρευνα, την οποία εμπλουτίζει με παράλληλες δράσεις διαλόγου. Η παράσταση που θα σκηνοθετήσει στο Φεστιβάλ θα βασιστεί σε εθνογραφική έρευνα πάνω σ’ ένα περιστατικό που συνέβη πριν από μερικά χρόνια στην ελληνική επαρχία, στην περιοχή της Αμαρύνθου. Σε […]

Η Μάρθα Μπουζιούρη σκηνοθετεί το έργο “Αμάρυνθος”, εστιάζοντας στη φόρμα του θεάτρου ντοκιμαντέρ, με άξονα την εθνογραφική έρευνα, την οποία εμπλουτίζει με παράλληλες δράσεις διαλόγου.

Η παράσταση που θα σκηνοθετήσει στο Φεστιβάλ θα βασιστεί σε εθνογραφική έρευνα πάνω σ’ ένα περιστατικό που συνέβη πριν από μερικά χρόνια στην ελληνική επαρχία, στην περιοχή της Αμαρύνθου.

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, μια αλλοδαπή μαθήτρια καταγγέλλει ότι βιάστηκε από ομάδα συμμαθητών της. Η υπόθεση παίρνει τεράστιες διαστάσεις, σοκάρει την κοινή γνώμη και βάζει τη μικρή κοινότητα στο στόχαστρο μιας άνευ προηγουμένου αρνητικής δημοσιότητας.

Mια παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ, η οποία επιχειρεί να φωτίσει τους μηχανισμούς κατασκευής της αλήθειας και απόδοσης δικαιοσύνης.

Παράλληλα, διερευνά τους λόγους και τους τρόπους με τους οποίους τα ΜΜΕ και η τοπική κοινωνία στάθηκαν απέναντι στην καταγγελία ενός βιασμού, εξετάζοντας το ρόλο που έπαιξε το φύλο, η καταγωγή και η κοινωνική τάξη της καταγγέλλουσας.

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, με τον εκπληκτικό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (vid)

Από 04/07 έως 06/07 ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 Αίθουσα Ε’ Πειραιώς 260, Ταύρος (στάση ΗΣΑΠ Καλλιθέα), 210 9282900

Ώρα: 21:00

Εισιτήριο: 10-17 ευρώ Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Πρωταγωνιστούν: Πολύδωρος Βογιατζής, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Κισσανδράκης, Θεανώ Μεταξά Άλλοι Συντελεστές: Σκηνικά – κοστούμια: Ελένη Στρούλια – Ζαϊρα Φαληρέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις