Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεωργιάδης για σχέδιο αποστασίας: «Και πού να σφίξουν οι ζέστες»!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για σχέδιο αποστασίας: «Και πού να σφίξουν οι ζέστες»!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε όσους μιλούν για ένα σχέδιο αποστασίας κατά της ελληνική κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει ούτε ένας που να ασχολείται στην Ελλάδα με αυτά τα παραμύθια. Και πού να σφίξουν οι ζέστες…», εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Διαβάστε ακόμα: Πατούλης για ΦΠΑ σε νησιά: «Να μη λειτουργήσει ως […]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε όσους μιλούν για ένα σχέδιο αποστασίας κατά της ελληνική κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας που να ασχολείται στην Ελλάδα με αυτά τα παραμύθια. Και πού να σφίξουν οι ζέστες…», εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Διαβάστε ακόμα: Πατούλης για ΦΠΑ σε νησιά: «Να μη λειτουργήσει ως αντίδωρο»

Και συνέχισε: «Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να περάσει με απλή πλειοψηφία στη Βουλή, καθώς το Σύνταγμα δεν επιτρέπει 180 ψήφους γι’ αυτή», ενώ εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα φέρουν τη συμφωνία στη Βουλή «την ώρα που θα έχουν αποφασίσει να κάνουν εκλογές».

Πάντως, ο κος Γεωργιάδης τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης της συμφωνίας, αν αυτή κυρωθεί από την παρούσα Βουλή.

Διαβάστε ακόμα: Αυγενάκης για Σκοπιανό: «Να μην κυριαρχήσει ο θυμός»

Σχολιάζοντας, επιπλέον, τη συμφωνία για το χρέος, υποστήριξε ότι οι αγορές την αποτίμησαν ως «μέτρια συμφωνία που δεν αλλάζει την πορεία της χώρας. Απλώς αναβάλλει το πρόβλημα του ελληνικού χρέους για μια δεκαετία και αυτό για τις αγορές σημαίνει αστάθεια».

Μάλιστα, ανέφερε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει δύο οικονομικά προγράμματα με μειώσεις φόρων εκ των οποίων το πρώτο δεν περιλαμβάνει αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει μείωση των δημοσιονομικών στόχων σε συνεργασία με τους εταίρους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις