Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βίτσας: «Δεν θα γίνουν νέα hot spots»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: «Δεν θα γίνουν νέα hot spots»

Ο Δημήτρης Βίτσας αποκλείει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέα ελεγχόμενα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε συνέντευξή στο sputnik. Εξήγησε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής αφορούν κυρίως σε αιτούντες άσυλο από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής που φτάνουν στην κεντρική και δυτική Μεσόγειο. Διαβάστε ακόμα: Βορίδης για κυβέρνηση: «Για […]

Ο Δημήτρης Βίτσας αποκλείει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέα ελεγχόμενα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε συνέντευξή στο sputnik. Εξήγησε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής αφορούν κυρίως σε αιτούντες άσυλο από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής που φτάνουν στην κεντρική και δυτική Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμα: Βορίδης για κυβέρνηση: «Για γέλια και για κλάματα»

Όπως σημείωσε, στην Ελλάδα ήδη λειτουργούν πέντε κέντρα υποδοχής στα νησιά και ένα έκτο στον Έβρο. Για αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατασκευαστεί και άλλο.

Ο κος Βίτσας τάχθηκε κατά των κλειστών κέντρων υποδοχής, τονίζοντας πως η λειτουργία τους θα πρέπει να εναρμονίζεται με τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο.

Σχετικά με τις αντιδράσεις για την επιστροφή αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία στη χώρα μας, ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής δήλωσε ότι δεν είναι σωστό να αποκόβεται ένα μόνο ζήτημα από μια συνολική συμφωνία.

Διαβάστε ακόμα: Κυβερνητικοί κύκλοι για ΦΠΑ σε νησιά: Τι ισχύει

Στόχος οι επανενώσεις οικογενειών ώστε οι αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στη χώρα μας να μπορέσουν να ενωθούν με τους δικούς τους στη Γερμανία.

Ο Δημήτρης Βίτσας προσέθεσε πως η συμφωνία είναι σημαντική, γιατί δύο μεγάλες χώρες, η Γερμανία και η Ισπανία, μαζί με την Ελλάδα συμβάλουν στη λογική της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό και όχι σε μονομερείς πρακτικές όπως το κλείσιμο συνόρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις