Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απάτη 800.000 ευρώ σε επιχειρήσεις βρώσιμων προϊόντων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάτη 800.000 ευρώ σε επιχειρήσεις βρώσιμων προϊόντων

Του Πέτρου Καρσιώτη Μεγάλη απάτη, το ύψος της οποίας από τα μέχρι τώρα στοιχεία φθάνει τα 800.000 ευρώ, φέρνει στο φως η Ασφάλεια Λάρισας σε βάρος επιχειρήσεων, που εμπορεύονται βρώσιμα προϊόντα. Οι εμπνευστές της απάτης, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με επιχειρήσεις εμπορίας βρώσιμων προϊόντων ή εμπορικούς αντιπροσώπους ανάλογων εταιρειών και παρουσιαζόμενοι ως εκπρόσωποι υπαρκτών εταιρειών με έδρα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μεγάλη απάτη, το ύψος της οποίας από τα μέχρι τώρα στοιχεία φθάνει τα 800.000 ευρώ, φέρνει στο φως η Ασφάλεια Λάρισας σε βάρος επιχειρήσεων, που εμπορεύονται βρώσιμα προϊόντα.

Οι εμπνευστές της απάτης, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με επιχειρήσεις εμπορίας βρώσιμων προϊόντων ή εμπορικούς αντιπροσώπους ανάλογων εταιρειών και παρουσιαζόμενοι ως εκπρόσωποι υπαρκτών εταιρειών με έδρα το εξωτερικό, εκδήλωναν ενδιαφέρον για… αγορά μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων.

«Διευθετούσαν» τις λεπτομέρειες

Στη συνέχεια, προκειμένου να πείσουν για τη φερεγγυότητά τους, συνέχιζαν την περαιτέρω «διευθέτηση» των λεπτομερειών της συμφωνηθείσας αγοραπωλησίας.

Ως προς την καταβολή του συμφωνηθέντος αντιτίμου και την επίτευξη της αγοραπωλησίας, είτε έπειθαν τους εκπροσώπους των εν λόγω εταιρειών να δεχθούν πίστωση, είτε απέστελλαν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πλαστό αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων (έμβασμα), ως προκαταβολή.

Παραλάμβαναν τις ποσότητες με φορτηγά

Αφού παραλάμβαναν τις συμφωνηθείσες ποσότητες εμπορευμάτων από τις εγκαταστάσεις της εκάστοτε εταιρείας που εξαπατούσαν με φορτηγά αυτοκίνητα, τα μετέφεραν σε αποθηκευτικούς χώρους και στη συνέχεια τα διέθεταν προς πώληση σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις!!!

Μα αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας Λάρισας δρούσε το κύκλωμα της απάτης.

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά είκοσι περιπτώσεις, από τις οποίες οι έξι τετελεσμένες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δικογραφία σε βάρος 14 ατόμων

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 14 μελών της οργάνωσης, ηλικίας από 33 έως 54 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της πλαστογραφίας.

Από τα στοιχεία της Αστυνομίας προκύπτει ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2016.

Με λογισμικά συστήματα εξασφάλιζαν την ανωνυμία τους

Για τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες με τα υποψήφια θύματά τους χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών ή τηλεφωνικές συνδέσεις εταιρειών του εξωτερικού, ενώ χρησιμοποιούσαν λογισμικά συστήματα προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανωνυμία τους στο διαδίκτυο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Κύκλωμα παράνομης έκδοσης αδειών παραμονής – Δεκάδες συλλήψεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις