Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / ΔΕΗ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί η έκπτωση 15%
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί η έκπτωση 15%

ΔΕΗ: Πιθανή η κατάργηση της έκπτωσης 15% που παρέχεται στις χρεώσεις προμήθειας του λογαριασμού ρεύματος σε όλους τους συνεπείς πελάτες. Βασικό ρόλο σε αυτό, θα έχει η πορεία της εισπραξιμότητας των οφειλών. Όπως ανέφερε η διοίκηση της επιχείρησης στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, η δουλειά της QUALCO, η οποία έχει αναλάβει να διαχειριστεί τους πελάτες που χρωστούν στην […]

ΔΕΗ: Πιθανή η κατάργηση της έκπτωσης 15% που παρέχεται στις χρεώσεις προμήθειας του λογαριασμού ρεύματος σε όλους τους συνεπείς πελάτες.

Βασικό ρόλο σε αυτό, θα έχει η πορεία της εισπραξιμότητας των οφειλών.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της επιχείρησης στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, η δουλειά της QUALCO, η οποία έχει αναλάβει να διαχειριστεί τους πελάτες που χρωστούν στην επιχείρηση, προχωρά κανονικά.

Ανοίγει ο δρόμος για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με την επιχείρηση δημιουργείται από πελάτες οι οποίοι κλείνουν και αλλάζουν ΑΦΜ. Αυτοί είναι περίπου 600.000 και έχουν δημιουργήσει οφειλές 800 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου να διαχειριστεί τις οφειλές, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο τιτλοποίησης οφειλών, δηλαδή της μετατροπής σε ομόλογα και της πώλησής τους σε μεγάλα funds, σε διεθνείς οίκους.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη, τέθηκε θέμα ανάγκης στήριξης του λιγνίτη και  αύξηση της διάρκειας λειτουργίας των μονάδων σε Αμύνταιο και Καρδιά στις 32.000 ώρες.

Σε κακή κατάσταση τα οικονομικά της ΔΕΗ

Ως προς αυτό τονίστηκε η ανάγκη η κυβέρνηση και η Κομισιόν να επιβεβαιώσουν τη στήριξη στο λιγινίτη με τη διαμόρφωση μηχανισμού ισχύος ο οποίος θα παρεμβαίνει όταν χρειάζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις