Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Δανέλλης βάζει “μπουρλότο” μετά τις απώλειες των ΑΝΕΛ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δανέλλης βάζει “μπουρλότο” μετά τις απώλειες των ΑΝΕΛ

Φωτιές ανάβει στους ήδη υπό κατάρρευση ΑΝΕΛ ο Σπύρος Δανέλλης. Όπως είπε ο βουλευτής, το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές, αν αποχωρήσουν κι άλλοι από τους ΑΝΕΛ. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο βουλευτής του Ποταμιού έθεσε ως βασική προϋπόθεση σε αυτό το σχήμα να […]

Φωτιές ανάβει στους ήδη υπό κατάρρευση ΑΝΕΛ ο Σπύρος Δανέλλης.

Όπως είπε ο βουλευτής, το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές, αν αποχωρήσουν κι άλλοι από τους ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο βουλευτής του Ποταμιού έθεσε ως βασική προϋπόθεση σε αυτό το σχήμα να μην έχουν συμμετοχή οι ΑΝΕΛ.

«Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις -δική μου προσωπική άποψη είναι ότι, αν δεν είμαστε υποκριτές, τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση» είπε ο κ. Δανέλλης. 

Αμφισβητεί τον Ρουβίκωνα ο Κατσίκης

«Έρχονται κρίσιμες στιγμές και δεν φτάνει να είσαι εκ του μακρόθεν κριτής και τσάμπα μάγκας. Έρχεται μια στιγμή  που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις για να έχεις εθνικά χρήσιμα αποτελέσματα».

«Δηλαδή στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο». Αναρωτήθηκε μάλιστα «πόσοι μήνες μένουν μέχρι τις εκλογές; 8 μήνες; Ένας χρόνος;».

«Γι’ αυτό το χρονικό πλαίσιο, με ένα στενό, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει 1,2, 5 θέματα να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική λύση και να διασφαλίσουμε την επίλυση του μακεδονικού για εθνικό συμφέρον, και για τα οικονομικά».

Καβγάς… Δημοτικού μεταξύ Λαζαρίδη – Κατσίκη (vid)

Κατά τον κ. Δανέλλη «ήταν η ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ έστω τον τελευταίο χρόνο να αποκτήσει τα δικά του πολιτικά χαρακτηριστικά χωρίς το φρένο των ΑΝΕΛ». Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε το Ποτάμι μαζί με τους ΑΝΕΛ απάντησε: «Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω θα έπρεπε να έχει την ίδια στάση και το ΚΙΝΑΛ. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να προχωρήσουν σε προοδευτική κατεύθυνση μια σειρά θέματα που δεν μπορούν να προχωρήσουν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Κυρίτσης: Τρελό να πέσει η κυβέρνηση μετά από μια τέτοια επιτυχία

Ερωτηθείς αν πρόκειται για προσωπική του άποψη ή αν συμβαδίζουν με αυτή τη λογική και άλλα στελέχη στο Ποτάμι απάντησε: «Προφανώς τη μοιράζομαι με κάποιους συντρόφους μου στο Ποτάμι, αλλά δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος κανενός».

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις στο Κίνημα Αλλαγής, μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέβασε ένα επιθετικό σχόλιο:

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις