Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Γαλάζιο» χρώμα στο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

«Γαλάζιο» χρώμα στο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων (pics)

Με την παρουσία χιλιάδων Σαρακατσαναίων από όλη τη χώρα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε το 38ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα λιβάδια του Περτουλίου. Το «Αντάμωμα», το οποίο πραγματοποιείται παραδοσιακά το τελευταίο τριήμερο του Ιούνη στα λιβάδια όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους οι Σαρακατσαναίοι, ήταν αφιερωμένο στη Μακεδονία και το τίμησαν φέτος με την παρουσία τους εκπρόσωποι […]

Με την παρουσία χιλιάδων Σαρακατσαναίων από όλη τη χώρα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε το 38ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα λιβάδια του Περτουλίου.

Το «Αντάμωμα», το οποίο πραγματοποιείται παραδοσιακά το τελευταίο τριήμερο του Ιούνη στα λιβάδια όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους οι Σαρακατσαναίοι, ήταν αφιερωμένο στη Μακεδονία και το τίμησαν φέτος με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Γιουχαρίσματα σε στελέχη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το «στέφανο ντροπής» (vid)

Δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα προηγήθηκαν μέσα στην εβδομάδα. Μάλιστα, όπως γράφει το trikalavoice.gr σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργος Μουτσιάνας είχε απαγορεύσει στους κυβερνητικούς βουλευτές να παρευρεθούν.

«ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟYΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘYΜΗΤΟΙ.
Δεν θα υποστείλουμε τον Φλάμπουρα. Ο Αγώνας για την Μακεδονία μας συνεχίζεται. Η προδοσία δεν θα περάσει.
Επόμενο ραντεβού στα Περτουλιώτικα λιβάδια.
Η πατρίδα πάνω από όλα. Σε θέματα πατρίδας και μείζονα εθνικά θέματα η Σαρακατσάνικη παράδοση δεν ξέρει από μειοδοσίες και εθνικές υποχωρήσεις, είναι λαγαρή, σαν την ελληνική σημαία μας! Είναι λευκή σαν όνειρο, γαλάζια ωραία!».

«Προδότες»: Προπηλάκισαν ξανά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Αντίθετα, έντονη ήταν η παρουσία βουλευτών της ΝΔ, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις