Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους για το Brexit
ΚΟΣΜΟΣ

«Ξεχύθηκαν» στους δρόμους για το Brexit

Στους δρόμους του Λονδίνου βγήκαν- περίπου- 100.000 Βρετανοί για το Brexit, σήμερα (23/6), Σάββατο. Κύριο αίτημά τους η βρετανική κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τους όρους του. Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, κρατώντας σημαίες και πολύχρωμα πανό. Υπάρχει και εκστρατεία που τιτλοφορείται «People’s Vote». Διαβάστε ακόμα: Κι όμως! Διαμαρτυρήθηκαν πετώντας… ψάρια (pics) Περιλαμβάνει […]

Στους δρόμους του Λονδίνου βγήκαν- περίπου- 100.000 Βρετανοί για το Brexit, σήμερα (23/6), Σάββατο.

Κύριο αίτημά τους η βρετανική κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τους όρους του. Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, κρατώντας σημαίες και πολύχρωμα πανό.

Υπάρχει και εκστρατεία που τιτλοφορείται «People’s Vote».

Διαβάστε ακόμα: Κι όμως! Διαμαρτυρήθηκαν πετώντας… ψάρια (pics)

Περιλαμβάνει αριθμό οργανώσεων που υποστηρίζουν την ΕΕ και θέλουν να πραγματοποιηθεί μια δημόσια ψηφοφορία «ώστε να μπορούν να κρίνουν αν είναι μια απόφαση, η οποία θα επηρεάσει τη ζωή τους για γενιές».

«Ο κόσμος έχει δει τους πολιτικούς να τα κάνουν θάλασσα σε μια πραγματικά κακή συμφωνία για την οποία δεν ψήφισε (…) Εδώ ο λαός λέει στην πολιτική ελίτ ότι έκανε λάθος», δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών.

Διαβάστε ακόμα: Στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για το Brexit

Οι δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν πως οι πολιτικές διαιρέσεις σχετικά με το Brexit είναι εδραιωμένες και, παρά την κάποια σύγχυση για το τι θα σημάνει το Brexit, δεν έχει υπάρχει σαφής μεταστροφή.

Μάλιστα, υπήρξε και ένα πλακάτ που ξεχώρισε καθώς έγραφε: «17 εκατομμύρια ψήφισαν τον Αδόλφο Χίτλερ. 17 εκατομμύρια ψήφισαν υπέρ του Brexit. 17 εκατομμύρια μπορεί να κάνουν λάθος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις