Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Μάστιγα» τα παράνομα φάρμακα μέσω Διαδικτύου
ΕΛΛΑΔΑ

«Μάστιγα» τα παράνομα φάρμακα μέσω Διαδικτύου

«Μάστιγα» χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τα καταστήματα που πωλούν τα παράνομα φάρμακα μέσω Διαδικτύου. Όπως αναφέρει ο ΦΣΘ, υπάρχουν φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα φαρμακείου, που ουδεμία σχέση έχουν με τα «ηλεκτρονικά φαρμακεία», καθώς τέτοια δεν υπάρχουν προς το παρόν στην Ελλάδα. Διαβάστε ακόμα: Προσοχή! Συμπληρώματα διατροφής χωρίς την έγκριση ΕΟΦ Ηλεκτρονικά καταστήματα λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αφού […]

«Μάστιγα» χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τα καταστήματα που πωλούν τα παράνομα φάρμακα μέσω Διαδικτύου.

Όπως αναφέρει ο ΦΣΘ, υπάρχουν φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα φαρμακείου, που ουδεμία σχέση έχουν με τα «ηλεκτρονικά φαρμακεία», καθώς τέτοια δεν υπάρχουν προς το παρόν στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα: Προσοχή! Συμπληρώματα διατροφής χωρίς την έγκριση ΕΟΦ

Ηλεκτρονικά καταστήματα λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αφού δεν διαθέτουν σχετική άδεια, έχοντας την έδρα τους στο εξωτερικό. Πωλούν σκευάσματα αμφιβόλου σύστασης και ποιότητας, τα οποία εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ο ΦΣΘ έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο πρόβλημα, τονίζοντας ότι αποτελεί «μάστιγα» όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

Για αυτό ζητά την αυστηρή εφαρμογή προς πάσα κατεύθυνση του Νόμου 4512/2018 (άρθρο 258), που ορίζει ότι μόνο τα νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη φαρμακείο και το σταυρό του φαρμακείου.

Διαβάστε ακόμα: Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καταγγελίες για ανταλλαγή φαρμάκων με σεξ

Το θέμα, μάλιστα, έφερε με ερώτησή του στη Βουλή, με αφορμή την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης.

«Τα λεγόμενα ηλεκτρονικά φαρμακεία δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο. Στη χώρα μας δεν υπάρχει ηλεκτρονικό φαρμακείο. Για την ώρα όλα αυτά τα καταστήματα ακόμη και τα φαρμακεία που πουλούν μέσω διαδικτύου είδη φαρμακείου, καλλυντικά ή,συμπληρώματα διατροφής δεν θεωρούνται ηλεκτρονικά φαρμακεία αλλά ηλεκτρονικά καταστήματα. Είναι σημαντική η διαφορά την οποία πρέπει να καταλάβει ο κόσμος» ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσης Ευγενίδης.

Διαβάστε ακόμα:

Καιρός: «Χαλάει» ξανά – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Άγρια καταδίωξη του Λιμενικού – «Έπεσαν» πυροβολισμοί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις