Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Προσοχή! Συμπληρώματα διατροφής χωρίς την έγκριση ΕΟΦ
ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή! Συμπληρώματα διατροφής χωρίς την έγκριση ΕΟΦ

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού εφιστά ο ΕΟΦ σχετικά με ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο δεν διαθέτει σχετική έγκριση. Το προϊόν “Diabexin” της εταιρείας Botanica, διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής, προβαλλόμενο όμως με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπει σε φαρμακευτική δράση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Αποσύρθηκε φάρμακο από νοσοκομεία και φαρμακεία […]

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού εφιστά ο ΕΟΦ σχετικά με ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο δεν διαθέτει σχετική έγκριση.

Το προϊόν “Diabexin” της εταιρείας Botanica, διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής, προβαλλόμενο όμως με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπει σε φαρμακευτική δράση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Αποσύρθηκε φάρμακο από νοσοκομεία και φαρμακεία

Ο Οργανισμός ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Με ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον περασμένο Νοέμβριο, ο ΕΟΦ είχε προειδοποιήσει για όλα τα προϊόντα της συγκεκριμένη εταιρείας.

Κρίνει, ωστόσο, απαραίτητη για τη δημόσια υγεία την υπενθύμιση για το «Diabexin», λόγω της έντονης προώθησής του, μέσω διαδικτύου.

Εξελίξεις στην υπόθεση με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις