Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ο ρόλος του αλκοόλ στην εμφάνιση καρκίνου
ΥΓΕΙΑ

Ο ρόλος του αλκοόλ στην εμφάνιση καρκίνου

Όσο πίνουν λίγο αλκοόλ, έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σε σχέση με όσους πίνουν πολύ, αλλά και σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τη μικρότερη πιθανότητα καρκίνου και πρόωρης θνησιμότητας εξαιτίας του καρκίνου έχουν όσοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο λιγότερο από ένα ποτό […]

Όσο πίνουν λίγο αλκοόλ, έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σε σχέση με όσους πίνουν πολύ, αλλά και σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τη μικρότερη πιθανότητα καρκίνου και πρόωρης θνησιμότητας εξαιτίας του καρκίνου έχουν όσοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο λιγότερο από ένα ποτό τη μέρα στη διάρκεια της ζωής.

Επίμονος βήχας – Πότε να πάτε στον γιατρό

Ο κίνδυνος για μερικά είδη καρκίνου αυξάνει με κάθε παραπάνω ποτήρι αλκοόλ την εβδομάδα.

Από τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας διαπιστώθηκε όσοι άνθρωποι έπιναν λίγο αλκοόλ στη ζωή τους (ένα έως τρία ποτά την εβδομάδα), είχαν τον μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και πρόωρου θανάτου εξαιτίας της νόσου.

Ο κίνδυνός τους ήταν μικρότερος σε σχέση με όσους δεν είχαν πιει ποτέ και με όσους έπιναν πολύ αραιά (λιγότερο από ένα ποτό την εβδομάδα).

Γιατί νιώθετε πόνο στην φτέρνα

Επίσης, όσοι έπιναν λίγο (ένα έως τρία ποτά την εβδομάδα), είχαν μικρότερο κίνδυνο καρκίνου σε σχέση με όσους έπιναν πολύ (δύο έως τρία ποτά τη μέρα) και ακόμη μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με όσους έπιναν πάρα πολύ (πάνω από τρία ποτά τη μέρα).

Οι ερευνητές επεσήμαναν πως είναι πάντως πρόωρο να βγει το συμπέρασμα ότι το λίγο αλκοόλ προστατεύει από τον καρκίνο, καθώς η σχέση αλκοόλ-καρκίνου είναι πολύπλοκη.

Επιχείλιος έρπης: Προσοχή στον ήλιο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις