Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Handelsblatt: «Διαπραγματεύονται για το μέλλον της Ελλάδας»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: «Διαπραγματεύονται για το μέλλον της Ελλάδας»

Την κατάσταση της ελληνική οικονομίας σε σχέση με το Eurogroup που πλησιάζει, σχολιάζει σε δημοσίευμά της η Handelsblatt. «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διαπραγματεύονται για το μέλλον της Ελλάδας. Η συγκυρία πλέον έχει φτάσει. Στις 20 Αυγούστου τελειώνει το τρίτο και τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δανειακής βοήθειας για την Ελλάδα. Έπειτα η ελληνική κυβέρνηση θα καλύπτει […]

Την κατάσταση της ελληνική οικονομίας σε σχέση με το Eurogroup που πλησιάζει, σχολιάζει σε δημοσίευμά της η Handelsblatt.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διαπραγματεύονται για το μέλλον της Ελλάδας. Η συγκυρία πλέον έχει φτάσει. Στις 20 Αυγούστου τελειώνει το τρίτο και τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δανειακής βοήθειας για την Ελλάδα. Έπειτα η ελληνική κυβέρνηση θα καλύπτει και πάλι αυτόνομα τις δανειακές της ανάγκες πωλώντας ομόλογα σε ιδιώτες επενδυτές. Επομένως, για το Eurogroup ήρθε τώρα η ώρα της δέσμευσης», σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το σχέδιο για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο

Και προσθέτει: «Η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε πολλές προσπάθειες το τελευταίο διάσημα προκειμένου να καταστήσει πολιτικά δυνατή την ελάφρυνση του χρέους. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πέρασε από τη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα το ολοκληρωτικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Επίσης η διευθέτηση της μακροχρόνιας διαμάχης για το όνομα με τη ‘Μακεδονία’ θα μπορούσε να βοηθήσει τον Τσίπρα. Μπορεί μεν όλοι οι συμμετέχοντες να απορρίπτουν ενδεχόμενο συσχετισμό, αλλά με τη συμφωνία με τη Μακεδονία που στη Δύση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ο Τσίπρας αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ως πραγματιστής πολιτικός».

Διαβάστε ακόμα: Νέα ρύθμιση χρεών – Ποιοι θα πάρουν «ανάσα»

«Η αυριανή (21/6) συνεδρίαση αφορά στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους -και για το Eurogroup πολλά χρήματα. Απειλείται να είναι μια μακρά νύχτα. Στο μυθικό ποσοστό του 177% του ετήσιου ΑΕΠ ανέρχεται το ελληνικό χρέος. Για να το εξοφλήσουν, θα έπρεπε όλοι οι Έλληνες να θυσίαζαν τουλάχιστον για ένα χρόνο και εννέα μήνες το συνολικό τους εισόδημα. Το ότι το χρέος είναι δυσβάσταχτο, το έχουν καταλάβει οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Όπως επισημαίνει και η Handelsblatt, ήδη τον Μάιο του 2016 είχαν θέσει την προοπτική ελαφρύνσεων -βέβαια μόνο τότε, όταν η Ελλάδα θα σταθεί οικονομικά και πάλι μόνη στα πόδια της. Για αυτό τώρα πρέπει να αποφασίσουν για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις