Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Επίθεση – μήνυμα σε καθηγητή του ΑΠΘ: Εξερράγη μηχανισμός (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση – μήνυμα σε καθηγητή του ΑΠΘ: Εξερράγη μηχανισμός (vid)

Τρομοκρατική επίθεση δέχτηκε ένας καθηγητής του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, καθώς εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει. Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, εξέδωσε ανακοίνωση για την στοχοποίηση και τρομοκρατική ενέργεια κατά του Επίκουρου Καθηγητή. Διαβάστε ακόμα: Συνελήφθη πασίγνωστος πρώην εκδότης για χρέη στο Δημόσιο Aναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως […]

Τρομοκρατική επίθεση δέχτηκε ένας καθηγητής του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, καθώς εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει.

Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, εξέδωσε ανακοίνωση για την στοχοποίηση και τρομοκρατική ενέργεια κατά του Επίκουρου Καθηγητή.

Διαβάστε ακόμα: Συνελήφθη πασίγνωστος πρώην εκδότης για χρέη στο Δημόσιο

Aναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα ξημερώματα της 27ης Μαΐου 2018 εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο Επίκ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Μιλτιάδης Χ. Σαρηγιαννίδης. Σύμφωνα με την ανάληψη ευθύνης που ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο συνάδελφος στοχοποιήθηκε για δραστηριότητες που σχετίζονται με το γνωστικό του αντικείμενο.

Η τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας αποτελεί πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του κοινού ποινικούδικαίου, που υπερβαίνει τον χώρο του πανεπιστημίου και εξελίσσεται σε κυνήγι μαγισσών. Τέτοιες ομάδες απειλούν και τρομοκρατούν συστηματικά προκειμένου να επιβάλουν τις απόψεις τους,προσβάλλοντας την ακαδημαϊκή αξιοπρέπεια, επιτιθέμενες στις επιστημονικές και ερευνητικέςδραστηριότητες των μελών ΔΕΠ και κακοποιώντας κάθε έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας καιελευθερίας της έκφρασης.

Διαβάστε ακόμα: Τραγική κατάληξη για τον αγνοούμενο αγρότη

Η ΠΟΣΔΕΠ καταδικάζει έντονα και απερίφραστα την στοχοποίηση και την τρομοκρατική επίθεση κατά του Επίκ. Καθηγητή Μιλτιάδη Σαρηγιαννίδη με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και δηλώνει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς αυτόν και κάθε άλλον συνάδελφο, η αξιοπρέπεια και ακαδημαϊκή αξία του οποίου προσβάλλονται από ομάδες αποθρασυνθέντων που επιδιώκουν την κατάλυση κάθε έννοιας ελευθερίας και ασφάλειας εντός και εκτός του πανεπιστημίου.Επιπλέον, η ΠΟΣΔΕΠ καλεί τη συντεταγμένη πολιτεία και ιδίως τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των υποχρεώσεών τους, ώστε επιτέλους να εγγυηθούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα τους όρους ελευθερίας και ασφάλειας που είναι απαραίτητοι για να πραγματοποιήσει το εθνικής σημασίας διδακτικό και ερευνητικό έργο της».

Διαβάστε ακόμα: Ζήτησε από ανήλικα να γδυθούν και αυνανίστηκε μπροστά τους!

Τι δήλωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ στο Epsilon:

«Δεν μιλάμε μόνο για παρεμβάσεις ή παραστάσεις διαμαρτυρίας, να πετάξεις τρικάκια, να πετάξεις χρώματα ή να χειροδικήσεις, που έχουμε δει να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε βάρος συναδέλφων μου. Εδώ μιλάμε για κάτι που συνιστά επιχειρησιακή αναβάθμιση ανθρώπων που επιδίδονται σε επαναστατική γυμναστική. Μιλάμε για ευθύτατη προσβολή της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Στη δική μου θέση θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος. Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Αν ήμουν αυτή τη στιγμή οικογενειάρχης προφανώς θα ήμουν στα… κάγκελα γιατί δεν θα ήταν μόνο η δική μου ζωή σε κίνδυνο, θα ήταν και η οικογένεια μου», εξέφρασε στην εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις