Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Μάχη” Μητσοτάκη – Martens για Σκοπιανό: Επιμένει ο δημοσιογράφος
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Μάχη” Μητσοτάκη – Martens για Σκοπιανό: Επιμένει ο δημοσιογράφος

Οι αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας FAZ για δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους πως δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό και δεν διαφωνεί με αυτήν, αλλά αντέδρασε απλώς για να μη διαλυθεί το κόμμα του, διαψεύστηκαν από τη ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «απολύτως ψευδές δημοσίευμα από την […]

Οι αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας FAZ για δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους πως δεν πρόκειται να ακυρώσει τη συμφωνία για το Μακεδονικό και δεν διαφωνεί με αυτήν, αλλά αντέδρασε απλώς για να μη διαλυθεί το κόμμα του, διαψεύστηκαν από τη ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «απολύτως ψευδές δημοσίευμα από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη».

Κυβερνητικές πηγές κατά Μητσοτάκη: «Τσάμπα μάγκας»

Όμως ο δημοσιογράφος της FAZ Michael Martens, που υπογράφει το ρεπορτάζ, δεν άφησε αναπάντητη την διάψευση και επανέλαβε πως πηγές από το Βερολίνο του επισήμαναν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι δεν θα πάρει πίσω τη συμφωνία και ότι δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας πως θέλει να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματός του.

«Σηκώνοντας το γάντι που πέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ διέψευσε τη FAZ πως ο Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, έχει διαβεβαιώσει πως δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό», γράφει ο δημοσιογράφος.

«Επιβεβαιώνω: δύο πηγές στο Βερολίνο μου ανέφεραν πως ο Μητσοτάκης τους είπε ακριβώς αυτό: Είναι “εντάξει” με τη συμφωνία, αλλά πρέπει να κάνει φασαρία για να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ», υπογράμμισε σε μήνυμά του στο Twitter.

Απάντηση ΝΔ για FAZ: «Απολύτως ψευδές το δημοσίευμα»

Και σε δεύτερο μήνυμά του αναφέρει:

«Το 2013 και ο Τσίπρας δυσαρεστήθηκε από τις ερωτήσεις μου και με πέταξε έξω από συνέντευξη, ενώ η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ με αποκαλούσαν ψεύτη. Τώρα με αποκαλούν ψεύτη στη ΝΔ μετά τα όσα έγραψα για τον Μητσοτάκη και την πΓΔΜ. Μάλλον δεν είμαι τυχερός με τους μελλοντικούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας…»

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος

Την ίδια ώρα, υποκρισία και εμπόριο πατριωτισμού καταλογίζει στον πρόεδρο της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή το δημοσίευμα της FAZ.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Κάνει φασαρία για τη συμφωνία με τα Σκόπια για να μην διασπαστεί το κόμμα του, λέει ο ρεπόρτερ της FAZ», σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και ο κ. Τζανακόπουλος.

Αφού προσθέτει δε ότι «η υποκρισία και το εμπόριο πατριωτισμού σε όλο τους το μεγαλείο», παραθέτει στην ανάρτησή του και το tweet του δημοσιογράφου Michael Martens.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις