Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / O κίνδυνος για τους διαβητικούς
ΥΓΕΙΑ

O κίνδυνος για τους διαβητικούς

Οι διαβητικοί κινδυνεύουν περισσότερο- κατά 31%- από Πάρκινσον, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική μελέτη. Ο κίνδυνος φαίνεται μεγαλύτερος για τους νεότερους διαβητικούς και για όσους εμφανίζουν επιπλοκές λόγω του διαβήτη. Όπως αναφέρει η εν λόγω μελέτη και φαίνεται στο ΑΠΕ, δείχνει ότι πιθανώς υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις δύο παθήσεις. Διαβάστε ακόμα: Από αρσενικά τα έκαναν θηλυκά! Πρόκειται […]

Οι διαβητικοί κινδυνεύουν περισσότερο- κατά 31%- από Πάρκινσον, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Ο κίνδυνος φαίνεται μεγαλύτερος για τους νεότερους διαβητικούς και για όσους εμφανίζουν επιπλοκές λόγω του διαβήτη. Όπως αναφέρει η εν λόγω μελέτη και φαίνεται στο ΑΠΕ, δείχνει ότι πιθανώς υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις δύο παθήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Από αρσενικά τα έκαναν θηλυκά!

Πρόκειται για μια νευροεκφυλιστική νόσο που προοδευτικά επηρεάζει ολοένα μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου και δυσκολεύει τον έλεγχο των κινήσεων των ασθενών.

Στον διαβήτη τύπου 2 ο ασθενής είτε δεν παράγει επαρκή ινσουλίνη στο σώμα του, ώστε να ρυθμισθεί σωστά το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, είτε τα κύτταρά του δεν χρησιμοποιούν αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη.

Να σημειωθεί πως ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος- κατά 49%- για όσους έχουν διαβήτη με επιπλοκές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις