Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Από αρσενικά τα έκαναν θηλυκά!
ΥΓΕΙΑ

Από αρσενικά τα έκαναν θηλυκά!

Επιστήμονες στη Βρετανία μετέτρεψαν αρσενικά ποντίκια σε θηλυκά «παίζοντας» με το DNA τους. Έκαναν παρεμβάσεις στο γονιδίωμά τους και αφαίρεσαν ορισμένα τμήματα του DNA τους. Έτσι, τα αρσενικά έμβρυα των πειραματόζωων ανέπτυξαν ωοθήκες και θηλυκά γεννητικά όργανα. Διαβάστε ακόμα: Τι είναι το Barbie doll Syndrome Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ του Λονδίνου, εξέφρασαν […]

Επιστήμονες στη Βρετανία μετέτρεψαν αρσενικά ποντίκια σε θηλυκά «παίζοντας» με το DNA τους.

Έκαναν παρεμβάσεις στο γονιδίωμά τους και αφαίρεσαν ορισμένα τμήματα του DNA τους. Έτσι, τα αρσενικά έμβρυα των πειραματόζωων ανέπτυξαν ωοθήκες και θηλυκά γεννητικά όργανα.

Διαβάστε ακόμα: Τι είναι το Barbie doll Syndrome

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ του Λονδίνου, εξέφρασαν ότι η έρευνα αυτού του είδους μπορεί να ρίξει φως στην ανάπτυξη διαταραχών του φύλου στους ανθρώπους.

Για παράδειγμα, όπως φαίνεται στο ΑΠΕ, τα ευρήματα μπορεί να εξηγήσουν γιατί ορισμένοι άνδρες αναπτύσσουν θηλυκά γεννητικά όργανα.

Η κρίσιμη γενετική παρέμβαση που αλλάζει το φύλο από αρσενικό σε θηλυκό, είναι η αφαίρεση ενός τμήματος του DNA, του «ενισχυτή 13».

«Για πρώτη φορά δείξαμε ότι είναι δυνατή η αντιστροφή του φύλου αλλάζοντας μια μη κωδικοποιητική περιοχή του DNA. Πιθανότατα αυτή η περιοχή Εnh13 σχετίζεται με τις ανθρώπινες διαταραχές ανάπτυξης του φύλου και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διαγνωσθούν μερικές τέτοιες περιπτώσεις», δήλωσε ένας εκ των ερευνητών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις