Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβερνητικές πηγές κατά Μητσοτάκη: «Τσάμπα μάγκας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές κατά Μητσοτάκη: «Τσάμπα μάγκας»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν κυβερνητικές πηγές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφορμή στάθηκε το ρεπορτάζ της FAZ. «Πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό». «Πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία […]

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν κυβερνητικές πηγές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφορμή στάθηκε το ρεπορτάζ της FAZ. «Πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό».

«Πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

Διαβάστε ακόμα: Νέα παραίτηση από τους ΑΝΕΛ

Για αυτό καλούν τον κο Μητσοτάκη να απαντήσει με «παρρησία» αν ισχύει ότι «έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό και αν ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».

«Aν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος, αλλά και τσάμπα μάγκας», αναφέρουν.

Διαβάστε ακόμα: Συνέντευξη Βενιζέλου: Τραγικό αν ισχύει αυτό που λέει ο Καμμένος

Όσο αφορά στο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, φέρεται πως o αρχηγός της ΝΔ «έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας», όπως υποστηρίζουν πηγές στο Βερολίνο.

Και προσθέτουν στο δημοσίευμα: «Πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις