Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκοψαν επίδομα και ζήτησαν «αναδρομικά» από πολύτεκνη!
ΕΛΛΑΔΑ

Έκοψαν επίδομα και ζήτησαν «αναδρομικά» από πολύτεκνη!

  Αναδρομικά ύψους 4.500 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει μια μητέρα πέντε παιδιών, λόγω ανάκλησης επιδόματος που λάμβανε η κόρη της. Σύμφωνα με το voria.gr, η Αλεξάνδρα Μακρή βρέθηκε ξαφνικά να χρωστάει ένα μεγάλο ποσό καθώς κρίθηκε πως το ποσοστό αναπηρίας της 11χρονης κόρης της, η οποία γεννήθηκε με μισό το δεξί της χέρι, μειώθηκε από […]

 

Αναδρομικά ύψους 4.500 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει μια μητέρα πέντε παιδιών, λόγω ανάκλησης επιδόματος που λάμβανε η κόρη της.

Σύμφωνα με το voria.gr, η Αλεξάνδρα Μακρή βρέθηκε ξαφνικά να χρωστάει ένα μεγάλο ποσό καθώς κρίθηκε πως το ποσοστό αναπηρίας της 11χρονης κόρης της, η οποία γεννήθηκε με μισό το δεξί της χέρι, μειώθηκε από 67% σε 50%.

Επίδομα Στέγασης: Δύσκολη η λήψη – Δικαιούχοι και κριτήρια

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της υπόθεσης, από 1η Μαρτίου 2013 και μετά τη δημιουργία των υπηρεσιών ΚΕΠΑ κρίθηκε λόγω αλλαγών στον κανονισμό υπολογισμού των ποσοστών αναπηρίας πως η κατάσταση της Μαρίνας επιδέχεται την εφαρμογή τεχνητού μέλους και συνεπώς το ποσοστό αναπηρίας της «πέφτει» στο 50%, εξ’ου και δεν δικαιούται να λαμβάνει επίδομα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του ΕΚΑΣ

«Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι μπορεί να άλλαξε στην κατάσταση του χεριού της μικρής μου Μαρίνας σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ώστε να μειώθηκε η αναπηρία της στο 50%, αφού η δεδομένη μορφή αναπηρίας είναι μια μόνιμη κατάσταση που δεν χωρεί βελτίωση», σημείωσε η μητέρα, Αλεξάνδρα Μακρή στο κείμενο της ένστασης που κατατέθηκε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, λόγω της μείωσης του ποσοστού αναπηρίας, το δημόσιο όχι μόνο αφαιρεί το επίδομα των περίπου 300 ευρώ/τον μήνα από την οικογένεια αλλά ζητάει επιπλέον 4.500 ευρώ αναδρομικά για τα οποία μάλιστα κατέσχεσε και τραπεζικό λογαριασμό της οικογενείας.

Διαβάστε ακόμη:

Μωρό γεννήθηκε σε τρένο – Το απίστευτο δώρο του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις