Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκοπιανό: Παρενέβη ο Κώστας Καραμανλής
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπιανό: Παρενέβη ο Κώστας Καραμανλής

Παρέμβαση για το Σκοπιανό έκανε ο Κώστας Καραμανλής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ για το ζήτημα, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισημαίνονται τα εξής: «Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις […]

Παρέμβαση για το Σκοπιανό έκανε ο Κώστας Καραμανλής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ για το ζήτημα, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισημαίνονται τα εξής: «Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης». Πάντως, ήδη από χθες υπήρχαν υπόνοιες ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα παρέμβει. Ωστόσο, η διαρροή τον εξόργισε με τους συνεργάτες του να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται τελικώς να κάνει παρέμβαση, διαμηνύοντας την δυσφορία του καθώς βρέθηκε ενώπιον «τετελεσμένων».

Ο Κώστας Καραμανλής έχει σπανίως τοποθετηθεί δημόσια. Είχε κάνει μια δήλωση on camera το 2015, ενόψει του δημοψηφίσματος, μία ακόμη στο Συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Δεκέμβριο και γραπτές δηλώσεις στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2009 ως τώρα. Η κ.Μπακογιάννη απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα και τις αναφορές που είχε κάνει ο πρωθυπουργός στο Βουκουρέστι στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέλυσε γιατί η σημερινή συμφωνία για μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια είναι προβληματική, υπενθυμίζοντας τι είχε διαπραγματευθεί το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή.

Η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις