Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκοπιανό: Σε «στενό κύκλο» η υπογραφή της συμφωνίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπιανό: Σε «στενό κύκλο» η υπογραφή της συμφωνίας

Στις Πρέσπες φαίνεται πως θα ταξιδέψουν την Κυριακή οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό. Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, η συμφωνία θα υπογραφεί σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή των Πρεσπών, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα στη γειτονική χώρα, στην οποία οι επίσημοι, […]

Στις Πρέσπες φαίνεται πως θα ταξιδέψουν την Κυριακή οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, η συμφωνία θα υπογραφεί σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή των Πρεσπών, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα στη γειτονική χώρα, στην οποία οι επίσημοι, χωρίς τους δημοσιογράφους, θα μεταβούν, κατά πληροφορίες, με πλοιάριο.

Διαβάστε ακόμα:

Πέφτουν οι υπογραφές για το Σκοπιανό – Σε ελληνικό έδαφος

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, μαζί με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα υπογράψουν τη συμφωνία, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της EE, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Eυρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

Διαβάστε ακόμα:

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Αν και δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί, η συμφωνία θα υπογραφεί την Κυριακή.

Εν τω μεταξύ, η «Επιτροπή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» καλεί σε συγκέντρωση στις Πρέσπες στις 11 το πρωί της Κυριακής.

«Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, στις 11:00, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων» αναφέρεται σχετικά.

Η Επιτροπή έχει ναυλώσει λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στις Πρέσπες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις