Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πρόταση μομφής – Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής – Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με φόντο το Σκοπιανό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει από το βήμα της Βουλής την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό. Η ΝΔ εκτιμά πως στο κείμενο της συμφωνίας υπάρχουν αρκετά «προβληματικά σημεία». «Ο πατριωτισμός αφορά πρωτίστως τα εθνικά θέματα και είναι αδιαπραγμάτευτη η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας» τόνισε ο […]

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με φόντο το Σκοπιανό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει από το βήμα της Βουλής την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

Η ΝΔ εκτιμά πως στο κείμενο της συμφωνίας υπάρχουν αρκετά «προβληματικά σημεία».

«Ο πατριωτισμός αφορά πρωτίστως τα εθνικά θέματα και είναι αδιαπραγμάτευτη η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Διαβάστε ακόμα:

LIVE: Η συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο (vid)

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήρθαν στην εξουσία με ψέμματα. Η Ελλάδα διολισθαίνει και δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης η οποία χωρίς λαϊκή αποδοχή να πραγματοποιεί επιζήμιους χειρισμούς για την οικονομία και τα εθνικά θέματα.

«Την ίδια ώρα που συζητάμε το 4ο Μνημόνιο ο κ. Τσίπρας θέλει να δεσμεύσει την χώρα με τετελεσμένα. εχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι αυτός ο συγχρονισμός δεν είναι τυχαίος. Είναι συνειδητή σας επιλογή. Για να στρέψετε τα φώτα μακριά από τα επώδυνα μέτρα του μνημονίου».

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ανταλλάσσετε τα εθνικά θέματα με μια κατανόηση από τους εταίρους μας. Εμείς θέλουμε λύση στο θέμα αυτό. Θέλουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια. Αλλά μια λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα».

Διαβάστε ακόμα:

Σκοπιανό: «Όχι» Γεννηματά στη συμφωνία

«Αποτελεί χρέος μου να κάνω ότι μπορώ να το αποτρέψω. Η συμφωνία Τσίπρα – Ζαεφ είναι μια κακή συμφωνία. Είναι μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Αλλά, ακόμα και γι αυτό το θέμα είπατε ψέμματα».

«Υπο τις παρούσες συνθήκες η ΚΟ της ΝΔ καταθέτει αμέσως μετά την λήξη αυτής της συζήτησης πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Προκαλώ τον κ. Τσίπρα που κρύβεται αν τολμά να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή σας.

Έτσι έκαναν όλοι οι προκάτοχοί σας για να επιβεβαιώσουν την θετική ψήφο της Βουλής προς την κυβέρνησή τους και να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που θα πουν ναι στην υπογραφή που θα βάλετε εσείς στις Πρέσπες».»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις