Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βουλή: Αντιδρά η αντιπολίτευση για το πολυνομοσχέδιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αντιδρά η αντιπολίτευση για το πολυνομοσχέδιο

Με αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεκίνησε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Η αντιπολίτευση έχει ενστάσεις για την διαδικασία του επείγοντος με την οποία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. Ο Χρήστος Σταϊκούρας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε […]

Με αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεκίνησε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Η αντιπολίτευση έχει ενστάσεις για την διαδικασία του επείγοντος με την οποία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Για πολλοστή φορά συζητούμε νομοσχέδια με διαδικασίες εξπρές».

Διαβάστε ακόμα:

Στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο

Από την πλευρά της Δημοκρατικής συμπαράταξης ο Γιάννης Κουτσούκος έθεσε ζήτημα συνταγματικής τάξης για το άρθρο 109 το οποίο εκχωρεί, όπως είπε, δημόσια περιουσία και ζήτησε την έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας πριν από την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Πρόσθεσε δε ότι η συζήτηση του μεσοπρόθεσμου χρειάζεται ξεχωριστή συζήτηση.

«Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Με κατεπείγουσες διαδικασίες έρχονται νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα» είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Διαβάστε ακόμα:

Σκοπιανό: «Πυρά» μεταξύ Τζανακόπουλου και Σπυράκη (vid)

«Ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε. Εμείς προτείνουμε με τη διαδικασία κατεπείγοντος η κυβέρνηση να αλλάξει τα φώτα σε όποιον αναπνέει» είπε δηκτικά ο αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης τόνισε πως είναι απαραίτητο ο νόμος να έχει πάρει ΦΕΚ πριν από τις 15 Ιουνίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από το Εurogroup προκειμένου εκεί να αποφασιστεί πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Οι τόνοι ανέβηκαν και για το γεγονός ότι το συμπληρωματικό μνημόνιο έχει κατατεθεί στην Βουλή μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Διαβάστε ακόμα:

Κικίλιας: Επίθεση εναντίον Τσίπρα και Καμμένου

Η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα όμως ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε στο παρελθόν.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ως το τελευταίο μεγάλο νομοσχέδιο επί Μνημονίων το οποίο μάλιστα κυριαρχείται από θετικές διατάξεις.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας στη δική του ομιλία για το πολυνομοσχέδιο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας την ως κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών που αδυνατεί να επαναφέρει την κανονικότητα στην ελληνική κοινωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις