Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Ισπανία «αγκαλιάζει» τους μετανάστες
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία «αγκαλιάζει» τους μετανάστες

Η Ισπανία ανακοίνωσε πως θα δεχθεί το πλοίο Aquarius με τους μετανάστες. Όπως υποστηρίζει το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού, η χώρα του θα δεχθεί το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν μετανάστες. Είναι το πλοίο που βρίσκεται σε αναμονή- τις τελευταίες ημέρες- ανοικτά των ακτών της Μάλτας και της Ιταλίας, οι οποίες αρνούνται να επιτρέψουν την είσοδο του […]

Η Ισπανία ανακοίνωσε πως θα δεχθεί το πλοίο Aquarius με τους μετανάστες.

Όπως υποστηρίζει το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού, η χώρα του θα δεχθεί το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν μετανάστες.

Είναι το πλοίο που βρίσκεται σε αναμονή- τις τελευταίες ημέρες- ανοικτά των ακτών της Μάλτας και της Ιταλίας, οι οποίες αρνούνται να επιτρέψουν την είσοδο του πλοίου στα λιμάνια τους.

Διαβάστε ακόμα: Για πρώτη φορά: Κλείνει τα λιμάνια της η Ιταλία

Πάντως, αν και η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε τις δύο ευρωπαϊκές χώρες να εκπληρώσουν το ανθρωπιστικό τους χρέος απέναντι στους 629 μετανάστες, δεν έλαβε θετική απάντηση.

«Ανησυχούμε για την κατάσταση των ανθρώπων επί του πλοίου αυτού, του Aquarius, και η γερμανική κυβέρνηση καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αναλάβουν τις ανθρωπιστικές τους υποχρεώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις