Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / ESM: «Μπλόκο» στην υποδόση του 1 δισ. ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ESM: «Μπλόκο» στην υποδόση του 1 δισ. ευρώ

O ESM «μπλοκάρει» την υποδόση του 1 δισ. ευρώ και έτσι η λήψη της μετατίθεται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τo Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αποφάσισε σήμερα (8/6) Παρασκευή να μεταθέσει την εκταμίευση της υποδόσης. Αφού ενημερώθηκε για την αξιολόγηση των θεσμών αναφορικά με την πρόοδο της Ελλάδας στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, έκρινε πως δεν είναι ικανοποιητική. Διαπιστώθηκε, όπως αναφέρουν οι […]

O ESM «μπλοκάρει» την υποδόση του 1 δισ. ευρώ και έτσι η λήψη της μετατίθεται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τo Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αποφάσισε σήμερα (8/6) Παρασκευή να μεταθέσει την εκταμίευση της υποδόσης.

Αφού ενημερώθηκε για την αξιολόγηση των θεσμών αναφορικά με την πρόοδο της Ελλάδας στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, έκρινε πως δεν είναι ικανοποιητική.

Διαπιστώθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πως απαιτείται η επιβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές ότι κάποιες πληρωμές για την εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων χρεών έχουν δρομολογηθεί.

Διαβάστε ακόμα: ΕΝΦΙΑ: Σχέδιο για αυξήσεις στα «φθηνά» ακίνητα

Σημειώνεται ότι στις 27 Μαρτίου, το Συμβούλιο Διευθυντών ενέκρινε την τέταρτη δόση στην Ελλάδα, ύψους 6,7 δισ. ευρώ καθώς και την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους, την εξόφληση ληξιπρόθεσμων και τη δημιουργία αποθεματικού ασφαλείας.

«Το Συμβούλιο των Διευθυντών θα εξετάσει την αξιολόγηση των θεσμών αναφορικά με την πρόοδο της Ελλάδας στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Μία ικανοποιητική αξιολόγηση, στο πλαίσιο της τέταρτης δόσης της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, θα άνοιγε τον δρόμο για να εξετάσει το Συμβούλιο Διευθυντών την έκδοση του υπολοίπου 1 δισ. ευρώ που είχε προορισθεί για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων στο πλαίσιο αυτής της δόσης», ανέφερε στην ατζέντα της συνεδρίασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις