Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οι ΗΠΑ στέλνουν τελεσίγραφο στα Σκόπια
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ στέλνουν τελεσίγραφο στα Σκόπια

Αυστηρή προθεσμία λίγων ημερών, μέχρι τις 9 Ιουνίου, δίνουν οι ΗΠΑ στα Σκόπια για να πουν το «ναι» ή το «όχι» στο ζήτημα της ονομασίας. Ο Λευκός Οίκος με αυτό το τελεσίγραφο καλεί την πΓΔΜ να δώσει μια ξεκάθαρει απάντηση στο εάν συμφωνούν με το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό. Διαβάστε ακόμα: Να δώσει […]

Αυστηρή προθεσμία λίγων ημερών, μέχρι τις 9 Ιουνίου, δίνουν οι ΗΠΑ στα Σκόπια για να πουν το «ναι» ή το «όχι» στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο Λευκός Οίκος με αυτό το τελεσίγραφο καλεί την πΓΔΜ να δώσει μια ξεκάθαρει απάντηση στο εάν συμφωνούν με το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Διαβάστε ακόμα:

Να δώσει πρώτη η Βουλή το καλό παράδειγμα

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα MDK, αναφέροντας ότι όλες οι πληροφορίες είναι ανεπίσημες, με τη συμφωνία που περιελάμβανε την ονομασία του Ιλιντεν, γινόταν μια ανταλλαγή, δηλαδή χρήση erga omnes του ονόματος και σε αντάλλαγμα για τα Σκόπια διατήρηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας.

Στο δημοσίευμα τονίζονται οι σκοτεινές πλευρές  σχετικά με το πως θα εξηγούνταν η σλαβική προέλευση της εθνικότητας και της γλώσσας που δεν έχει καμία σχέση με την προέλευση του πληθυσμού στην ελληνική Μακεδονία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις