Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νερό και πλυντήριο ρούχων: Το μυστικό που θα σε σώσει
PLUS

Νερό και πλυντήριο ρούχων: Το μυστικό που θα σε σώσει

  Το πλυντήριο ρούχων, μπορεί να μας φαίνεται εύκολη υπόθεση λόγω των ρυθμίσεων που μας καθοδηγούν, ωστόσο υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε. Μία από αυτές, είναι η θερμοκρασία του νερού. Ζεστό ή κρύο; Γιατί δεν μοσχοβολάνε τα ρούχα μετά το πλυντήριο; Αν έχετε γεμίσει τον κάδο του πλυντηρίου με σκούρα και χρωματιστά υφάσματα, […]

 

Γυναίκα βάζει ρούχα στο πλυντήριο

Το πλυντήριο ρούχων, μπορεί να μας φαίνεται εύκολη υπόθεση λόγω των ρυθμίσεων που μας καθοδηγούν, ωστόσο υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Μία από αυτές, είναι η θερμοκρασία του νερού. Ζεστό ή κρύο;

Γιατί δεν μοσχοβολάνε τα ρούχα μετά το πλυντήριο;

Αν έχετε γεμίσει τον κάδο του πλυντηρίου με σκούρα και χρωματιστά υφάσματα, τότε χρησιμοποιήστε κρύο νερό. Το κρύο, θα εξαλείψει το ξεθώριασμα που εμφανίζεται με το καυτό νερό.

Για λευκά ρούχα ή πετσέτες και σεντόνια, το ζεστό νερό συνιστάται για λόγους υγιεινής, αν και πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να σκοτώσει τα μικρόβια.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι στο πλυντήριο ρούχων

Επιλέγοντας να πλύνετε με κρύο νερό, αναγκάζεστε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο απορρυπαντικό το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει μια συγκέντρωση καταλοίπων στο μηχάνημά σας, ενώ ζεστό το νερό διασπάται πιο αποτελεσματικά.

Η χρήση του κρύου νερού είναι πιο οικονομική, ενώ φέρνει και μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις