Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πάλι άλλαξε γνώμη ο Τραμπ για τη συνάντηση με τον Κιμ
ΚΟΣΜΟΣ

Πάλι άλλαξε γνώμη ο Τραμπ για τη συνάντηση με τον Κιμ

Τελικά, Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθούν – αυτό ισχύει τουλάχιστον για την ώρα. «Πιστεύω ότι πιθανότατα θα είναι μια πολύ επιτυχημένη, τελικά μια επιτυχημένη διαδικασία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου. Αναφερόμενος στην επιστολή που του παρέδωσε ο τελευταίος, είπε ότι η παρουσίαση αυτή κατέληξε να […]

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κιμ

Τελικά, Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθούν – αυτό ισχύει τουλάχιστον για την ώρα.

«Πιστεύω ότι πιθανότατα θα είναι μια πολύ επιτυχημένη, τελικά μια επιτυχημένη διαδικασία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Αναφερόμενος στην επιστολή που του παρέδωσε ο τελευταίος, είπε ότι η παρουσίαση αυτή κατέληξε να γίνει μια «μακρά συνομιλία».

Χαρακτήρισε δε «πολύ ωραίο, πολύ ενδιαφέρον γράμμα» την επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Τραμπ: «Είμαι αποφασισμένος»

«Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε μια σχέση και θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου», συνέχισε.

Ο Τραμπ σημείωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ «βοήθησε αρκετά» ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τη συνάντησή του με τον Κιμ.

Η Σύνοδος Κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, στις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, στρατηγό Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο οποίος και του παρέδωσε την επιστολή.

Δεν ξέρει τι θέλει ο Τραμπ – Το ξανασκέφτεται για τον Κιμ

Πριν εννέα ημέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει την ακύρωση της συνάντησης με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, χαρακτηρίζοντας ακατάλληλη την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

«Ανυπομονούσα να σας συναντήσω», ανέφερε σε επιστολή, που είχε δημοσιεύσει ο Λευκός Οίκος, και σημείωνε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, δεδομένης της απίστευτης οργής σας και της φανερής εχθρικότητας που επιδείξατε στην πιο πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι είναι ακατάλληλο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να έχουμε αυτή τη συνάντηση που προγραμματιζόταν εδώ και καιρό».

Πάλι αναστατώνει τον πλανήτη ο Τραμπ: «Δίκαιο εμπόριο»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις